Nye takter

Camila Cabello: Suksessrik Senorita fra Havanna

Camila Cabello er en ung popstjerne som godt kan appellere til alle aldersgrupper.

Dagsavisen anmelder

4

Camila Cabello

«Romance»

Camila Cabello slo gjennom i stor, god stil med «Havana» i 2017, og fikk en ny verdensomspennende nr. 1 med Shawn Mendes-duetten «Senorita» i sommer, sistnevnte delprodusert av norske Cashmere Cat. Cabello er født i Havanna på Cuba, og kom til USA som femåring, der hun har blitt en av de mest populære representantene for den latinamerikanske bølgen i popmusikken – men også en sterk stemme for såkalte dreamers – fire millioner papirløse mennesker som kom til USA som barn.

###

Sangen på hennes andre album styrer klar av politikk. De er desto fullere av romantikk, for i forhold tittelen oppfyller «Romance» markedsføringsloven. Albumet har en lang rekke sanger som høres ut som hits, om enn ikke like store som «Senorita». «Dream Of You» viser at Cabello kan gjøre hva som helst med den store stemmen sin. Ballader blir ikke penere enn «Feel It Twice».

Vi kunne ønsket et sterkere latinsk preg for å skille henne fra hovedstrømmen, for albumet er best med i de rytmisk utfordrende «Living Proof» og «Should’ve Said It» strategisk tidlig på albumet. Den allerede utgitte singelen «Liar» låner gode ideer fra både Ace of Base og Lionel Richie. Variasjonen sikres med «Cry For Me», en rockelåt med hylende gitarsolo, og «This Love» som er akseptabelt dyp soul. Camila Cabello høres ut som en usedvanlig sympatisk popstjerne.

Spiller i Oslo Spektrum 26. mai.