Nye takter

Bush hypnotiserte britiske kritikere

Kate Bush er tilbake på scenen etter 35 år. 
Anmelderne sier hun er hypnotisk.

Kate Bush er tilbake på den samme scenen i London hvor hun avsluttet sin forrige turné, i 1979. Kate Bush holder 22 konserter på Londons Hammersmith Apollo i Vest-London og mandag var hun i gang. Foran et kjendistungt publikum, som inkluderte blant andre David Gilmour som oppdaget en ung Kate Bush, åpnet hun konsertrekken med låtene «Lily», før «Hounds Of Love», «Top Of The City» og «Running Up That Hill» kom på rekke og rad.

Hennes første show på 35 år inkluderte røykkanoner, skuespillere i fiskekostymer, vannbad og redningsvest. Den britiske pressen er positiv til comebacket. «Det er overveldende, og utvilsomt det mest ambisiøse og genialt bevegende stykke teatralsk pop noensinne sett på en britisk scene», skriver Andy Gill i Independent.

Kate Bush er kjent for sin tilbaketrukne livsførsel og er blitt en nærmest mytisk figur. Billettene, alle 80.000 av dem, ble utsolgt på 15 minutter og konsertbilletten er kanskje de mest ettertraktede billettene på jorda siden Led Zeppelins comeback. «En triumferende gjenkomst fra en av våre største, mest originale og mest innflytelsesrike musikkstjerner», mener Simon Cosyns i The Sun. Også Daily Mails Jan Moir var begeistret og mener konserten ikke ligner på noe annet der ute.

Flere norske aviser var i London på konsert. I VG, Aftenposten og Dagbladet trilles det fire øyne på terningen med et håp om at Kate Bush har mer å gå på.

espen.rusdal@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen