Nye takter

Broen som brobyggere

Gruppa Broen imponerer igjen med sitt tredje album.

Dagsavisen anmelder

Bilde 1 av 2

Broen

5

«Do You See The Falling Leaves?»

Su Tissue

Veldig kort oppsummering så langt: Broen startet i 2013 som en konsekvens av gruppa Your Headlights Are On, etter at Ingrid Helene Håvik hadde sluttet for å starte Highasakite. Med sangeren Marianna Sangita Angeletaki Røe i spissen ble også Broen etter hvert av tiårets beste nye norske band. Det tredje albumet fortsetter framgangen, med gruppas helt ubeskrivelige tilnærming til popmusikkens muligheter.

Gruppenavnet kan forstås som en bro mellom alle disse forskjellig formene for musikk som trenger seg på i det hektiske lydbildet deres. Denne gangen går det kanskje også en bro mellom mennesker og tankesett, som Røe beskrev i et intervju her i avisa i forrige uke: Det handler om menneskets rolle i verden. Det gjør vel egentlig de fleste sanger, med Broen har større tanker å formidle, som de omsetter i like stor musikk.

«Free World» høres ut som deres manifest, «we can rest assured that the bridge will hold», og budskapet holdes oppe av en spenstig, funky og uimotståelig beat.

Medlemmene er Broen er med i så mange andre musikalske sammenhenger at det er en bedrift i seg selv å klare å lage et nytt album nå. Den høye aktiviteten kunne bremset framgangen for Broen, men i stedet høres det ut som de tar meg seg erfaringer fra alle de andre grupperingene de spiller i, og setter dem inn i et større system. En egen verden, dette også.