Nye takter

Boyband fra Bergen skal erobre verden

The Main Level er et boyband, har fans fra alle verdens hjørner, har gitt ut to singler og er fra Norge.

- Det er jo verden som er målet, komme så langt som mulig med musikken og stå på store scener, sier Sander Helmers-Olsen (18).

- Litt som når Justin Bieber står på hotellbalkongen og vinker til tusenvis utenfor?

- Det hadde vært helt vilt. Da, da vet du at du har gjort noe riktig, smiler Sander og kikker over på Laurent Kelmehdi (20) og Alex Instøy (20), de to andre i sofaen.

Trioen The Main Level har base i Bergen og har på kort tid opparbeidet seg en fanskare over store deler av verden. Alt på grunn av noen videoer på YouTube der de framfører låter av blant andre Katy Perry og Justin Bieber - med over 500.000 treff nærmer de seg millionen. Og denne metoden har jo sågar selv Justin Bieber selv benyttet seg av, det var slik han skapte et navn for seg. Ambisjonene er skyhøye hos trioen.

- Om du drømmer om å bli verdenskjent, så blir du kanskje bare kjent i Norge. Om du drømmer om å bli superstjerne, så blir du kanskje kjent i hele verden, forklarer Laurent.

Michael Jackson

Når det kommer til hvem gutta inspireres av, er valget enstemmig.

- Michael Jackson for meg i hvert fall, sier Sander.

- Ja, Michael Jackson, sier Laurent, mens Alex nikker samtykkende.

The Main Level har vært inne på topp ti på iTunes her til lands, men det er under opptredenene deres man kan merker at fansen stiller opp - og de hyler. På scenen framfører de litt eget og materiale og noe av andre kjente artister. The Main Level er mer One Direction enn Backstreet Boys og har ikke like stor grad av koreografert dans som sine amerikanske kolleger. Gutta kan fortelle om episoder der de bruker opp mot en time på autografskriving etter små konserter på kjøpesentre og lignende.

- Ja, det hender jo det, sier Sander.

Fansen som kaller seg «mainers» er ivrige og gjør mye ut av seg. Men livvakter, det har de ikke ennå.

- Nei, det er stort sett arrangøren som stiller med vakter på konserter. Kjøpesentre har jo gjerne vakter, forteller Alex.

- Men det pleier jo å gå greit, skyter Sander inn.

Singelen «Go Go With You» kommer ut i disse dager og handler betegnende nok om å reise verden rundt med dem man er glad i. The Main Level følger til en viss grad formelen som nevnte One Direction bruker, litt poprock med radiorefreng.

Boyband

- Vi har ikke noe imot å bli sammenlignet med One Direction. De er jo kjempeflinke og ser bra ut alle sammen, sier Laurent.

- Men hva med å kalle dere for boyband?

- Nei, det har vi ingen problemer med, nei, bare kall oss boyband, du, sier Sander.

Boyband er som kjent en betegnelse på band med gutter der sang og dans er viktige elementer og ikke nødvendigvis så mye spilling av instrumenter. Dette stiller strenge krav til kjemi og en slags stjernekvalitet, ja også må de synge og se bra ut, selvsagt.

Bestevenner

Laurent og Sander har kjent hverandre i to år, mens Alex kom med litt senere. Nå omtaler de hverandre som bestevenner. Når det gjelder musikken, er den i stor rad skrevet og produsert av Arron & Blue, også de med base i Bergen, og har allerede hatt suksess i USA med Timeflies og deres «Monsters».

- Vi liker å være med i prosessen og er i studio hele tida, sier Laurent.

- Da kan vi ikke skylde på andre enn oss selv om det skulle gå dårlig, legger Sander til.

Album

Planene framover for The Main Level nå blir å ferdigstille et album som kommer på nyåret.

- Det er pop, men pop er jo forskjellige ting, pop-rap, EDM, poprock, R & B-pop. Vi kan gjøre alt det, men det er fortsatt pop, forklarer Laurent.

Så er det tid for bilder. Dagsavisens fotograf Helle tar fram kameraet og The Main Level er i sitt rette element.

- Kan dere ikke ta en sang, undrer fotografen.

- Og vips så er de i gang med en versjon av «Go Go With You» den siste singelen, mens poseringene kommer som perler på en snor.

For å si det med en kjent Idol-dommer; «disse gutta har umphh».

espen.rusdal@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen