Nye takter

Blink fra Cezinando

Norsk raps framtid er i gode hender.

Dagsavisen anmelder

5

Cezinando

«Barn av Europa»

MER

Rapperen fra Oslo gjør som så mange andre og slipper et kort album, eller EP om du vil. Som lytter er det bare bra. Artisten må fokusere og du får en bedre plate. En EP er et komprimert univers der delene er viktigere enn, la oss si på et 90-tallsalbum der hele CD-en skulle fylles. Litt sånn at om det er plass, skal det med.

«Ingenting R Nok», sitter brillefint med en spretten rytme og en synthgang som fenger som den skal. Også «Botanisk hage» er fin-fin. Alt i alt er «Barn av Europa» et stykke godt håndverk fra produksjon til låter og rap. Når så også tekstuniverset er såpass friskt og spennende viser Cezinando at det gror godt i norsk rap og hip hop og vi kan snart snakke om et eget norsk uttrykk, der melodier har en sentral plass. Alle låtene på «Barn av Europa» er produsert av Eigil «Illeg» Gjerstad og han gjør en storveies innsats og tilfører platen en slags rød tråd, som også tar noen overraskende retninger uten å gå seg bort.

Cezinando ble kåret til Årets Urørt og det er mange som venter store ting fra 20-åringen. «Faen skal du gjøre med no Nike-sko der de vokser opp med å lage Nike-sko», rapper han i stort tempo. «Jeg pleide å overleve ved å selge dop. Nei, jeg pleide å være ballettdanser. Solgte ringetoner fra telefonen. Og tjente spenn», sier han i «Fritidsaktivitet» en litt funky sak med autotune og vuggende bass. De sju sporene har alle livets rett og «Barn av Europa» er en sånn plate du gjerne setter på igjen, umiddelbart etter forrige lytt.