Nye takter

Backstreet er tilbake

Tida går, men Backstreet Girls består. I beste velgående attpåtil.

Dagsavisen anmelder

5

Backstreet Girls

«Normal Is Dangeous»

Voices Of Wonder

###

Backstreet Girls er tilbake i enda en ny utgave, men fortsatt med Bjørn Müller og Petter Baarli i spissen. Med nye medspillere kommer også en radikal ny tilnærming til deres basale gitarrock. Nei da, bare tulla.

Les portrett med Petter Baarli: – Øl er jeg ferdig med. Bare en øl om mårran, that’s it  (Dagsavisen+)

Denne gangen durer de i vei med «Moonrocker», enda et forsvar for å rocke til krampen tar dem. Slik det høres ut her kan det fortsatt bli en stund til. «All I want is a loud and proud gitar», synger Bjørn Müller i «Where Have All The Bad Boys Gone». I 35 år har Petter Baarli holdt på med dette gitarøset nå, de fleste av dem med Müller ved siden av seg. Det nye albumet er spilt inn med Frank Albin på bass og Morten Lunde på bass. Sistnevnte spilte også på et par Backstreet-album i 2001 og 2002, noen som fortoner seg som ganske nylig i denne sammenhengen ...

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Forrige album var fullt av konkrete hyllester til forbildene. Denne gangen har de laget sangen «Status Quolity», som ikke høres ut som Quo i det hele tatt. I stedet for en god anmeldelse hadde det vært verdens enkleste sak å avfeie et nytt album med Backstreet Girls som enda en gjennomgang av gammel rutine og enda eldre rock’n’roll-klisjeer om damer, drikking og dyre biler. Bare at dette er akkurat det de vil og må gjøre. Måloppnåelsen er upåklagelig, utførelsen fortsatt i beste stil, humøret på topp.

Spiller på John Dee i Oslo 14. september, Rockefeller 28. desember