Avslutter Øyafestivalen 2020

Aurora blir siste artist ut på Øyafestivalens største konsertscene neste neste år.

15. august 2020 står Aurora Aksnes på Øyafestivalens største scene som siste artist ut, en framskutt konsertjobb og en av de mest ettertraktede en norsk artist kan få. I 2019 avsluttet Karpe Øya med et show som fikk toppkarakter, året før var det Cezinando som hadde jobben med å sette punktum.

Sist Aurora spilte på Øyafestivalen konkluderte Dagsavisens anmelder med følgende: «Når «Conqueror» bokstavelig talt erobret publikum med storm avslutningsvis, er det ingen tvil om at Aurora er det helt store navnet for framtida. Mye på grunn av gode låter, enda mer fordi hun er seg selv, demonisk god på sitt beste».

Les anmeldelsene fra de siste Aurora-konsertene: Aurora ble kronet til dronning på Sentrum Scene

Siden den gang har hun bevist at hun har framtida i sin hule hånd, blant annet med albumene «Infections Of A Different Kind (Step 1)» og «A Different Kind of Human (Step 2)», utstrakt internasjonal turnering og for tiden duetten med Idina Menzel på filmen Frozen 2. Hun har også den siste tiden fått mye oppmerksomhet for valget om å spille to konserter i Tel Aviv i Israel nå i november. Det rimer med uttalelser hun kom med i et intervju med Dagsavisen i forbindelse med utgivelsen av årets album.

Jeg har alltid hatt meninger, men nå er det kanskje mer åpenbart politisk det jeg skriver enn det har vært tidligere, sa Aksnes om musikkens potensial. 

Les også: Prøvde å dysse ned Aurora-konserter i Israel

Med Aurora på plass som siste artist begynner Øyafestivalens 2020-program å ta form. At Kvelertak skal spille på festivalens nest største scene avslutningsvis på lørdagen de også, betyr dobbel norsk finale. Andre artister som er bekreftet til Øya er blant andre Bon Iver (US), Bikini Kill (US), Michael Kiwanuka (UK), Emilie Nicolas, Dagny, Signe Marie Rustad og Myra.

Les også: Michael Kiwanukas store stemme varmet Sentrum Scene