Nye takter

Angrepille fra Eminem

Eminem angrer på sitt forrige album, her er han med nytt.

Bilde 1 av 2

Eminem

4

«Kamikaze»

Aftermath Interscope Shady

Eminem har kastet bort ideen om at han må lage popsanger sammen med Ed Sheeran på «Kamikaze. Coveret er sågar en hyllest av Beastie Boys’ «Licensed to Ill» og musikken er mer klassisk Eminem enn på mange år.

###

Les også: Eminem skapte panikk med «skuddsalve» under konsert

Eminem er sinna der «alle andre rappere enn Kendrick, J. Cole og Big Sean» er ferdige. Han er sinna på oss som ikke helt forstår hva han driver med. Sinna på kritikere som misforstår «med vilje»; «Fuck that. im gonna hit back till I run out of gun powder», som han sier i «Greatest». Og han er sinna på seg selv som kunne finne på å gi ut makkverket «Revival». «Kamikaze» kom plutselig ut på strømmetjenestene som en slags angrepille i hui og hast. En angrepille for å glemme hele «Revival».

Dette er mer hip hop enn pop. Om det gir mening da? For hip hop er så mangt i 2018. Mumlerap fyller hitlistene med mye rart, men emorappen som herjer nå er det i grunn Eminem som satte i gang. «Stepping Stone» er brillefin og Eminem er på sitt beste når han er ærlig med seg selv og sår i tematikken. Her ber han både om unnskylding til sine gamle kompiser, legger ut om gode og dårlige valg i karrieren og presset ved å skulle sørge for alles karrierer: «Everyone tried to go solo, really nobody blew. I was hopin’ they do, so I ain’t have to shoulder the crew.». «Kamikaze» er nesten helt fri for sånne flaue slappe popsanger som Eminem har sluppet de siste årene. Det nærmeste må være nettopp «Stepping Stone», men så tangerer den da også Eminem anno 2002. Albumet er en slags nostalgitripp, som om Eminem var redd for at vi skulle glemme hva han en gang var. Og det var kanskje akkurat det Eminem ønsket med «Kamikaze»?

Les også: Eminem er den største rapperen, noensinne. Ingen over. Ingen ved siden.

Mer fra Dagsavisen