Nye takter

Alvorlig bra fra Groruddalen

Kenneth Engebretsen låter både farlig, sår og tøff.

Dagsavisen anmelder

5

Kenneth Engebretsen

«Sønn av Kjell»

Groruddalen Records

Det er noe eget ved denne Kenneth Engebretsen fra Oslo og Groruddalen. Flyten er helt og holdent hans egen, med tildels hakkete framføring og særpreg, men som blir til et eget driv i låta, når du setter linjene opp mot hverandre. «Unge Engebretsen», for eksempel, er et spor der alvoret ligger i ordene, men melodien i kompet er såpass flott at det hele blir både fint, farlig og sårt på en gang. Lyden på albumet er forøvrig gjort av Bjørnar Krogh og Martin Bjørnersen.

Det er noe som ligner på g-funk i «Yatzy», med Jesse Jones og Lars Vaular på gjestevers. I det hele tatt er det en retrofølelse over hele albumet. Ja, retro som da rap var farlig og i hvert fall alvorlig.

Med på laget er også folk som Ando Woltmann, Chirag og OnklP og det forteller at Kenneth Engebretsen er en fyr som nå er rett ved et gjennombrudd. Og det kan meget vel være denne utgivelsen som er hva som skal til. Særlig er «Alt har sin pris» (med et riff som minner om «Takin Ova») en låt de aller fleste bør høre. For det er noe styggvakkert over en linje som: «Skylder på religion, det skaper krig og sånn. Shout out til Norges oljefond. Så flott sprøyterom. Ta med deg noe hest og kom. Alt har sin pris». Og avslutter med: «Ble aldri oppdratt. Moren var for opptatt».

Også «Aleine» sitter som den skal, med et refreng som nesten er «Tenke sjæl» med Trond-Viggo. «Når jeg sier noe, så stemmer det», insisterer Kenneth Engebretsen selv i «Ikke noe demper smertene», og vi tør ikke si han imot.