Kultur

All you need is love

Fjernt fra byens larm, men likevel med en vakker, selvsikker tone, full av universelle sannheter.

Dagsavisen anmelder

POP
Sigrid Moldestad
«Brevet til kjærleiken»
Heilo/Grappa

Sigrid Moldestad, sanger og felespiller, er en folkemusiker som når stadig lenger utenfor kretsen av spesielt interesserte. I alle fall til sånne som legger sin elsk på folkelige amerikanske sangere og låtskrivere, og ikke er fremmede for tanken på at beslektet sang og musikk finnes rett utenfor stuedøra her hjemme. Moldestad har to ganger fått Spellemannprisen for beste folkemusikkplate, men har siden nærmet seg populærmusikken med stort hell.

Sangene på det nye albumet har tekster av lyrikeren Jan-Magnus Bruheim (1914 - 1988). Inne i omslagsheftet er det et bilde av Bruheim på moped. Så uendelig langt fra alle urbane myter, og likevel så fantastisk tøft. Der ligger denne musikken også. Fjernt fra byens larm, men likevel med en vakker, selvsikker tone, full av universelle sannheter. Tekst og musikk smelter sammen så det aldri går an å høre at de kommer fra to forskjellige århundrer. Albumet er produsert av Kato Ådland, veteran fra en og annen bergensbølge, som gir plata noen skurrende undertoner, uten at det kommer i veien for det nære utgangspunktet. Fuzzgitar og hardingfele er ikke så forskjellige i uttrykket heller.

Sigrid Moldestad kommer med en god kandidat til «det fineste vi har hørt på lenge» i «Brevet», om å sitte der med blankt ark og ikke komme lenger enn «kjære». «Kanskje er det nok med dette eine ordet», undret Jan-Magnus Bruheim. Og igjen, sånn er denne plata. Den trenger ikke forklares inntil det kjedsommelige. Det er bedre å høre på den.

Spiller på Riksscenen 
(med finske Värtinnä) 7. mars