Annonse
Fortsatt er det politikk og klasse som gjelder for veteranene Run The Jewels.

2017 vil bli skikkelig ille

Duoen er fortsatt sterkt politiske og setter Trump på plass.

Annonse
Nye takter

 

5

Run The Jewels

«Run The Jewels 3»

Mass Appeal RED

Run The Jewels er her med sin tredje langspiller og overbeviser igjen stort med sin politiske rap. Nå er de ikke bare politiske av seg, dette er jo musikk. Likevel er de denne gangen kanskje enda hardere med sin samtid. Sett fra Europa er det ganske så selvfølgelig mye av innholdet i tekstene, men i USA er det et helt annet klima for sånt.

Alle låtene er produsert av El-P med litt hjelp fra Little Shalimar, Wilder Zoby og Boots. På gjestelista finner vi folk som Danny Brown, Joi Gilliam, Trina, Boots, Tunde Adebimpe og Kamasi Washington. Fortsatt er det politikk og klasse som gjelder for veteranene Run The Jewels. Og nå er det muligens mer bruk for dem enn noensinne.

Trump står klar 20. januar, forskjellene øker og rasismen lever i beste velgående i USA. Som El-P sier det: «Fear’s been law for so long rage feels like therapy», og treffer både Bush og Trump med samme setning. Mens Killer Mike følger opp med sin medisin mot Trump: «You defeat the devil when you hold onto hope».

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Killer Mike og El-P er to veteraner som har funnet sammen fordi de deler standpunkt og syn på verden. Denne formelen funker dem imellom og blir ikke tvunget på oss lyttere, for du kan fint høre denne platen uten å lære deg tekstene. Sjekk ut «2100» for eksempel. Om du likte forrige album, vil du like dette også. Selv om låtene kanskje ikke er like umiddelbare, er dette en rad kraftfulle innlegg i det politiske ordskiftet. Skal vi tro Run The Jewels går vi en dyster framtid i møte. Uff, jeg gruer meg til resten av 2017.

Annonse