Mediepolitisk talsmann i KrF Geir Bekkevold. FOTO: THOMAS WINJE ØIJORD/NTB SCANPIX

Mobiliserer mot mediemoms

Slik det ser ut nå kan Høyre stå ganske alene om å ikke ønske nullmoms for papir- og nettaviser. Nå håper KrF at Widvey vil lytte til Stortinget.

- Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet er for nullmoms. Nå gjelder det å få med regjeringspartiene, sier Kristelig Folkepartis mediepolitiske talsmann Geir Jørgen Bekkevold til Kampanje mandag. Bekkevold understreker overfor Kampanje at KrF mener plattformnøytral moms er en viktig mediepolitisk sak, og han mener det ville være katastrofalt med en moms på åtte prosent for papiravisene, som i dag har nullmoms.

Og med Ap, SV, Sp og trolig også Venstre med seg, ligger det an til stortingsflertall for nullmoms. Sistnevnte har programfestet at de er for plattformnøytral moms, og de har uttalt at de er villige til å diskutere den ned mot null.

Slik det er nå er det 25 prosent moms for digitale medier og null prosent for papirmedier. Men kulturminister Thorhild Widvey (H) har vært tydelig på at regjeringen ønsker en plattformnøytral mediemoms for å fremme utvikling i mediebransjen, og tallet hun har nevnt som mulig sats er åtte prosent for begge plattformer. Hun har vært tydelig på at hun ikke ønsker nullmoms.

- Skal vi ha en plattformnøytral ordning, noe vi har nedfelt i vår regjeringsplattform, så blir det åtte-åtte, altså lik moms for papiraviser og digitale medier. Regjeringen har aldri lovet nullmoms, sa Widvey til Kampanje i forrige uke.

- Men også kulturministeren må se at det på Stortinget ser ut til å bli flertall for nullmoms, i hvert fall for en periode. Jeg håper hun er lyttende til det, sier Bekkevold til Kampanje.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no