Mission Impossible-innspilling på Preikestolen i Forsand kommune utenfor Stavanger i november i fjor. Skuespilleren Tom Cruise henger i en rigg utenfor Preikestolen.

Mission Impossible-trailer klar

Filmtraileren til «Mission Impossible 6» er klar, ifølge hovedrolleinnehaver Tom Cruise. Flere scener er spilt inn på Preikestolen.

 

Skuespilleren har publisert et actionbilde av seg selv hengende utenfor Preikestolen over Lysefjorden både på Twitter og Instagram. Cruise skriver at de første filmklippene vil bli vist for verden søndag.

– Traileren for Mission Impossible kommer i dag. Jeg er gleder meg til at alle skal få se den, skriver Cruise.

Allerede 13 sekunder inn i den vises et bilde av fjellveggen i fugleperspektiv.

Skuespilleren besøkte Ryfylke i Rogaland i november i fjor for å spille inn scener på Preikestolen til den kommende filmen. Det ble blant annet spilt inn en stuntscene hvor Cruise klatrer opp de siste meterne til toppen av fjellet. I traileren vises Cruise hengende fra fjellhyllen før han glipper taket og faller.

Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts og ble under norgesbesøket fotografert da han hang i et tau utfor stupet. Traileren viser også skuespilleren hengende i et tau fra et helikopter med det som ser ut til å være norske fjell i bakgrunnen.

Det er det amerikanske filmselskapet Paramount som lager filmen, mens United international pictures (UIP) Norge er den norske distributøren. (NTB)