Kultur

Margot Robbie skal spille Sharon Tate

Sharon Tate var høygravid da hun ble brutalt knivdrept av Charles Mansons hippiesekt i 1969. Quentin Tarantino forhhandler nå med Margot Robbie om å spille den tragiske stjernen i sin nye film.

Bilde 1 av 2

Den 9. august 1969 ble regissør Roman Polanskis gravide kone, skuespiller Sharon Tate (26) og fire av hennes venner torturert og drept i Tate og Polanskis hjem i Hollywood. Drapene ble regissert av den mislykkede musikeren og kultlederen Charles Manson, og utført av noen av hans sektmedlemmer – den såkalte Manson Family. Historien om den blodige sommeren er flere ganger forsøkt dramatisert med større og mindre hell, blant annet i Netflix-serien «Aquarius» og romanen «The Girls av Emma Cline.

Charles Manson ble først dømt til døden, men senere livsvarig for å ha regissert drapene som ble utført av sektmedlemmene hans.

Charles Manson på vei til rettsalen i 1969 Foto: AP Photo

Pitt og DiCaprio

Nå er det Tarantino som skal lage film om kultlederen.  «Once Upon a Time in Hollywood» skal være premiereklar 9 august 2019 – 50 år etter at drapene fant sted. Og på rollelisten står blant andre Brad Pitt og Leonardo DiCaprio.  I følge nettstedet Deadline ble Margot Robbie tilbudt rollen som Sharon Tatei fjor sommer og hun er nå i forhandlinger med filmselskapet.

Kultstatus

Massemorderen Charles Manson døde nylig i California State Prison der han sonet en livstidsdom for å ha planlagt og regissert syv drap.  Opp gjennom årene har han oppnådd en nærmest kultaktig status for de morbide drapene og «religionen» som han basterte på musikken fra The Beatles’ «White Album». Flere av sektmedlemmene soner fortsatt livsvarige dommer i USA.

Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten ble dømt for å ha utført drap i regi Charles Manson

Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten sang og holdt hender på veien til rettsalen der de ble dømt for drap i regi Charles Manson.  AP Photo

Velsignelse

Den unge skuespilleren Sharon Tate var kjent fra blant annet Romanskis «The Fearless Vampire Killers» og kultfilmen «Valley of The dolls», som hun ble nominert til Golden Globe for. Hun stod foran et større gjennombrudd som skuespiller da hun ble drept.  Margot Robbie som i år ble oscarnominert for sin rolle som kunstløpstjernen Tonya Harding skal ha fått Sharon Tates søster Debra Tate sin velsignelse til å spille den avdøde søsteren i Tarantinos film.

Mer fra Dagsavisen