Kultur
Lett og deilig avkjølt rødvin til grillmaten
Serverer du denne litt avkjølt, har du en herlig og saftig rødvin som er perfekt til det meste av grill- og sommermat.
To meget bra viner fra Foradori som lager vin i Trentino i Nord-Italia.
Tore Bruland
Elisabetta Foradori overtok gården som 19 åring da faren døde i 1985. Hun revolusjonerte driften på Foradori, og siden den gang har hun nærmest egenhendig satt både regionen Trentino og druen teroldego på kartet. I dag er det barna Emilio, Theo og Myrtha Zierock som i all hovedsak står for driften av eiendommen.
Planen om å lage en lett sommerrødvin av teroldegodruen var der fra før, men det var først i 2017 det skjedde. Dette året ødela haglbyger 40 prosent av avlingen og vinen Lezèr ble laget for første gang. Lezèr 2023 har nylig kommet inn på en rekke polutsalg, og dette er virkelig en lett og deilig sommerrødvin som er aller best avkjølt. Verdt å få med seg er også Foradori Fontanasanta Manzoni Bianco 2023, en seriøs hvitvin med nydelig mineralpreg.
Flere vintips: Perfekte Rioja-viner til grill og biff