Kultur

Lager filmen om Club 7

Filmskaper Even Benestads nye prosjekt er en 
dokumentar om kultur­institusjonen Club 7.

Filmskaper Even Benestads nye prosjekt er en 
dokumentar om kultur­institusjonen Club 7.

Det er snart 30 år siden Club 7 stengte dørene. Nå blir historien til utestedet som var samlingssted for Oslos kunst- og kulturliv fra 1962 til 1985 gjenfortalt i dokumentarform for første gang.

Regissørene Even Benestad og August B. Hanssen har allerede snakket med flere av de var med å starte og drive kulturklubben i sin tid, forteller produsent Carsten Aanonsen i Indie Film. «Club 7» ble i går tildelt 370.000 kroner i utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutts såkalte Nye Veier-ordning.

- Vi har jobbet med denne tematikken en stund. Dette utestedet betydde mye for Oslos kulturliv, og vi er interessert i å finne mer ut om hva Club 7 representerte, om stedet og om de som vanket der. Det blir en noe mer eksperimentell dokumentar i formen, og som korresponderer med tematikken, sier Carsten Aanonsen.

Club 7 var i sin tid mer enn et utested, dette var arenaen for 60- og 70-tallets motkultur, musikkliv og så som den eksperimentelle teaterscenen Scene 7. Det hadde også egen barnehage i lokalene. Filmskaperne mangler heller ikke historisk materiale.

- Det finnes en god del levende bilder, foto og lydopptak fra konserter og arrangementer der. NRK laget også en dokumentar i 1974 som bærer preg av sin tid, men som er veldig interessant, sier Aanonsen.

Filmskaperne Benestad og Hanssen har tidligere laget dokumentarer som «Alt om min far» og «Pushwagner».

«Club 7» er tiltenkt premiere neste år.

Mer fra Dagsavisen