Kultur

Krisepakke på 900 millioner til kulturlivet, idretten og frivilligheten

Regjeringen legger fram en kompensasjonsordning for kulturlivet på 300 millioner kroner og en tilsvarende for idretten og frivilligheten på 600 millioner.

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) viser til at det nå er veldig krevende tider for kultur-, frivillighet- og idrettssektoren.

– Vil kontinuerlig vurdere ytterligere tiltak

– Regjeringen vil gjøre det vi kan for å avhjelpe situasjonen, og jeg er glad for å presentere kraftfulle tiltak, sier han i en pressemelding.

– Vil vi fortsette å følge opp i dialog med organisasjoner, foreninger og lag, selskaper og virksomheter, og kontinuerlig vurdere ytterligere tiltak, sier Raja.

Ordningene vil forvaltes av henholdsvis Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, med den tekniske løsningen for begge ordninger i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

– Dette er langt fra nok!

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i arbeidsgiverorganisasjonen Virke mener krisepakken på 900 millioner kroner er altfor lite.

– Dette er langt fra nok! Dersom kulturministeren ønsker å ha et kulturliv når koronakrisen er over, må det sterkere skyts til, sier Kristensen og fortsetter:

– Vi trenger 900 millioner til kulturlivet alene, hvis vi skal sikre at det er arbeidsplasser å gå tilbake til.

Samleside: Alt du trenger å vite om korona

Mer fra Dagsavisen