Jo Nesbø topper bestselgerlisten. FOTO: NTB SCANPIX

Krim selger mest i Norge

Jo Nesbøs «Sønnen» er den mest solgte nye romanen i Norge i år.

Ifølge de ferske tallene fra Bokhandlerforeningen kommer årets bøker fra Jon Michelet og Lars Mytting nærmest Jo Nesbø på årsoversikten over nye norske bestselgere for voksne. Men seks av de ti mest solgte er krimromaner, i tillegg til Nesbø av Tom Egeland, Unni Lindell, Hanne Kristin Rhode, Jan Erik Fjell og Gunnar Staalesen. De to andre forfatterne som blander seg inn i dette selskapet er Anne B. Ragde og Linnéa Myhre.

 

Størst uansett

«Sønnen» topper også lista om man tar med oversatte bøker, men begrenset til nye bøker. Den absolutt mest populære romanen i Norge i år er nemlig «Et helt halvt år» med Jojo Moyes, men den kom egentlig ut i fjor, og er ikke lenger omfattet av fastprisordningen. Når man tar med utgivelser fra 2013 blander fjorårets bøker av Nesbø og Michelet seg også godt inn blant årets største. Ut fra disse tallene konkluderer Forfatterforeningen med at Jo, Jojo og Jon topper salgslistene for 2014.

 

En halv million

Jo Nesbøs «Sønnen» har passert 200.000 i opplag. «Politi» har passert 400.000 til sammen. De to første bøkene til Jojo Moyes har solgt 500.000 eksemplar i Norge, melder Forfatterforeningen.

Tallene fra Bokhandlerforeningen fanger ikke opp den siste innspurten i julesalget, men disse dagene forsterker vanligvis den etablerte tendensen.

Her er de ti aller mest solgte nye bøkene i Norge så langt i 2014:

 

1) Jo Nesbø «Sønnen»

2) Jojo Moyes «Den ene pluss en»

3) Jon Michelet «En sjøens helt: gullgutten»

4) Lars Mytting «Svøm med dem som drukner»

5) Lars Kepler «Stalker»

6) Jussi Adler-Olsen «Alfabethuset»

7) Tom Egeland «Den 13. disippel»

8) Unni Lindell «Brudekisten»

9) Victoria Hislop «Soloppgang»

10) John Williams «Stoner»