Kultur

Koronaviruset: Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival stopper billettsalget

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival har stoppet alt salg av billetter på grunn av koronaviruset.

Festivalens ledelse skriver dette på sine Facebook-sider. De gjør det helt tydelig at de ikke vil selge flere billetter til festivalen enn de som allerede er solgt. Dette gjør de fordi de vil holde publikumstallet på et lavt nivå, og av hensyn til de som allerede har kjøpt billetter. Årsaken er koronaviruset, og at man vil begrense smittespredning.

11 dager med kirkemusikk

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival skal etter planen åpne fredag 13. mars, og vare i 11 dager. Planen er å markere festivalens 20-årsjubileum, med mye klassisk og sakral musikk i byens kirker. Det kommer også flere tilreisende kor, orkestre, komponister og dirigenter til Oslo i løpet av festivalen.

Les også: Koronaviruset: Venter nye retningslinjer for arrangementer i Oslo

Ingen flere billetter

Men nå har festivalen gjennomgått sine rutiner og tatt en uvanlig beslutning: De stopper salget av billetter nå.

«I forbindelse med utbruddet av koronaviruset har vi gjennomgått alle våre rutiner og helseråd i forbindelse med avviklingen av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival», skriver de på Facebook. «Festivalen har de siste ukene ikke gjort noen fremstøt verken overfor presse eller gjennom annonsering for å flere publikummere til våre arrangementer», skriver de, og fortsetter: «Vi har også i dag besluttet å stenge alt billettsalg til festivalens konserter slik at publikumstallet holdes på et lavt nivå».

– Trygge rammer

«Vi arbeider for å sikre trygge rammer for publikum som allerede har kjøpt billetter», skriver festivalen og understreker at de ellers vil følge utviklingen og rådene fra våre helsemyndigheter.

Les også: Kulturlivet i koronaberedskap: Foreløpig ingen avlysninger

Mer fra Dagsavisen