Kulturminister Linda Hofstad Helleland erkjenner at kommunikasjon kan være vanskelig.

– Kommunikasjon er krevende

Kulturminister Linda Hofstad Helleland ber ikke om unnskyldning for at hun forsvarer norsk kultur. Ikke engang når hun blir beskyldt for løgn.

 

– Jeg vil ikke si at norsk kultur er truet eller under angrep. Men jeg vil si at det er lettere for dem som kommer nye til Norge med en annen tro og en annen kulturell kapital, hvis de vet hva vi nordmenn står for, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til Dagsavisen, og legger til:

– Det skaper trygghet hvis vi nordmenn viser tydelig hvem vi er og hva vi mener. Vi tør jo nesten ikke mene noen ting om hva vi står for, fordi vi er litt for redde for å støte noen.

Les også: Krever unnskyldning av kulturministeren

Ikke unnskyldning

Kulturministeren sa dette til Dagsavisen etter onsdagens spørretime i Stortinget, der Aps Torstein Tvedt Solberg forsøkte å presse henne til å be Nylund skole i Stavanger (hans egen gamle barneskole) om «en uforbeholden unnskyldning». Hun brukte som kjent den skolens juleavslutning som eksempel i sin statusoppdatering på Facebook lillejulaften. Solberg beskyldte henne også for å «spre usanne rykter». Statsråden avviste dette, og ba heller ikke om unnskyldning til Stavanger-skolen fra talerstolen.

– Men jeg skal være den første til å innrømme at kommunikasjon kan være krevende, sa statsråden.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Bare svada

Overfor Dagsavisen avviste Helleland at hun angret på Facebook-statusen sin, og hun fastholdt at hun fortsatt syns at Høyres programforslag om en egen norsk kulturkanon er «veldig interessant», samtidig som hun altså ikke anser norsk kultur for å være truet i «et stadig mer flerkulturelt samfunn».

– Jeg er skuffet over statsrådens svar. Hun kom med sin vanlige svada, og tok ingen sjølkritikk, sier Aps Solberg til Dagsavisen.