I dag har Sigrid Bonde Tusvik (t.v.) og Lisa Tønne premiere på sitt nye show «Tønne & Tusvik – på oppdragelsesreise».

Komikere uten grenser

Den frittalende duoen Tusvik & Tønne er klare med nytt show på Latter. Nå håper de på regjeringsskifte.

 

– Det er vanskelig å flytte grenser når vi ikke har noen grenser, fastslår Lisa Tønne.

I dag er det premiere på «Tusvik & Tønne: På oppdragelsesreise», på Latter i Oslo. Deres forrige show, «Tusvik & Tønne skammer seg» gikk for fulle hus på Latter i 2015-2016 og senere på turné landet rundt. «Flytter grensene for hva som er lov å si på en norsk humorscene» fastslo VGs anmelder om showet, der komikerne beveget seg langt inn i intimsonen.

– Det nye showet handler om vår oppdragelse og hvordan vi oppdrar våre barn, om hvem som er uoppdragne i samfunnet og hvordan samfunnet oppdrar oss, forteller Sigrid Bonde Tusvik.

– Noens grenser vil sikkert bli flyttet i dette showet også, mener Tønne.

– Ja, vi skal rett inn i rumpehullet. Jeg forteller blant annet om fødselsskadene mine, opplyser Tusvik.

Hun er er en av Dagsavisens fire faste fredagsspaltister, men har hatt permisjon fra spalten siden i sommer, for å jobbe med Latter-showet. Den forrige spalten skrev hun fra sykesengen i juli, etter fødsel og påfølgende operasjon for å bli lappet sammen.

– Vi har laget et show som er for alle. Du trenger ikke ha hørt oss fra før. Så lenge du tåler å høre prat om kroppsåpninger, fastslår hun.

Podcast

Duoen kommer lett forsinket til de siste prøvene dagen før premiere, fordi de måtte spille inn ukens podcast først.

– Den forsømmer vi aldri. Ingenting får stoppe den. Podcasten er livslinjen i Tønne & Tusvik. Det er derfor vi kan ha dette showet, understreker duoen.

Den frittalende stilen har gjort Tusvik & Tønnes podcast til en av Norges mest populære, med 80.000 lyttere. Den inneholder en times ukentlig improvisert prat om for eksempel John Arne Riise, underlivskreft og regjeringsskifte. Bare for å nevne et par eksempler fra siste ukes podcast, hvor Tusvik fastslo:

«Nå holder det å ha dumskapens akse i regjering. Vi trenger ikke mer dumskap. Vi trenger et regjeringsskifte».

– Folk leser bare nyheter om Donald Trump, vi klarer ikke å bli engasjert i vår egen politikk. Da blir det til slutt bare de ekstreme som engasjerer, som Sylvi Listhaug. Og da blir Høyre og Arbeiderpartiet prikk like, sukker hun.

– I år har jeg gått over til å stemme Miljøpartiet De Grønne, fordi jeg har fått barn selv. Da jeg var liten, var jeg skikkelig miljøaktivist. Jeg fikk foreldene mine til å selge bilen og sånt, jeg var livredd for at jordkloden skulle gå under. Nå har vi diskutert i 50 år og det haster. Derfor må jeg stemme på et parti som vil gjøre noe nå. Det er et problem at klimaspørsmål ikke er en del av den norske valgkampen, sier Tusvik.

– Istedenfor diskuterer vi norske verdier som brunost og barne-tv klokken seks. Da synes jeg kanskje vi skal trekke hodet ut av vårt eget rumpehull og se ut i verden, mener Tønne.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Grove

Duoen lover at det politiske engasjementet vil gjenspeile seg på Latter-scenen.

– Det er absolutt et politisk show, absolutt. Vi er engasjert i verden, showet vil bære preg av det. Men vi setter oss ikke ned og sier «nå skal vi skrive et politisk show» eller «nå skal vi flytte grenser», sier Tønne.

– Forestillingen blir slik den er ut fra de personene vi er. Vi snakker om det vi brenner for. Da blir det politisk. Og da går vi kanskje over noen grenser, sier Tusvik.

– Men først og fremst liker vi å banne, være grove og fjolle. Det er det gøyeste vi vet, sier Lisa Tønne.