Scene

Klart for skamløse musketerer

130.000 fikk med seg Alexander Mørk-Eidems «De Tre Musketerer» i Sverige. I februar braker det løs i Folketeateret.

130.000 fikk med seg Alexander Mørk-Eidems «De Tre Musketerer» i Sverige. I februar braker det løs i Folketeateret.

- Ideen har vært å lage et barneteater for voksne, som er like upretensiøst og underholdende som barneteater får lov til å være. Voksenteater må ofte ha en tydelig mening, men her skal vi ha det så gøy som vi bare kan, sier regissør Alexander Mørk-Eidem.

Mørk-Eidem gjorde stor suksess med forestillingen «De Tre Musketerer» i Stockholm, som solgte over 36.000 billetter på fire timer. Totalt er forestillingen i Sverige sett av godt over 130.000 mennesker.

 

Likheter

Mørk-Eidem har lest bøkene om de tre musketerene ofte som liten. Og han er tro mot historien, selv om denne oppsetningen også leker med 1980-talls- klisjeer og -musikk.

- Det er i utgangspunktet en visuell likhet mellom puddelrockere og musketerene. Mens det i barokken sikkert var guttedrømmen å bli musketer, dra på byen og flørte med damer, så husker jeg min egen guttedrøm fra 1980-tallet da vi skulle spille i band og feste. Puddelrock-musikken fra 1980-tallet er jo en utskjelt sjanger der tekstene handler om gøy, festing og damer, sier Mørk-Eidem.

 

Underholdning

Regissøren beskriver «De Tre Musketerer» som storslått og skamløst.

- Den eneste moralen er vel at man ikke skal plage andre, og jeg håper vi kan gi folk noen timer med forhåpentligvis skamløs, men intelligent underholdning.

Mørk-Eidem håper forestillingen vil gjøre det bra også i Norge.

- Både Norge og Sverige har et ganske likt forhold til 1980-tallet og den lekenheten. Men vi gjør forestillingen helt på nytt her, og skuespillerne gjør den jo annerledes. Trond Fausa Aurvåg er morsom på en helt annen måten enn han som spilte rollen hans i Sverige, sier Mørk-Eidem.

Mer fra Dagsavisen