Kultur

Klart for 
gjennomgang av Kulturrådet

I går møtte kulturministeren Norsk kulturråd for første gang. Nå er hun i full gang med å få gjennomført gjennomgangen av hele rådet.

Den nye kulturministeren Thorhild Widvey (H) har allerede varslet at Norsk kulturråd, som administrerer Norsk kulturfond, skal gjennomgås. Den nye regjeringen ønsker en maktspredning, og har ikke lagt skjul på at det er derfor de neste år kutter 100 millioner i midlene til Kulturrådet.

I går møtte Widvey Kulturrådets medlemmer.

- Det var flott å få en hilserunde og bli bedre kjent. Jeg holdt en innledning der jeg vektla det jeg synes er det viktige framover, og vi hadde en runde der medlemmene fortalte om sine felt. Jeg sa også at vi ønsker å videreføre Kulturrådet, i den grad noen har vært i tvil om det, men at vi vil vurdere arbeidsform og oppgavesammensetningen. Derfor blir det en gjennomgang, sier Widvey til Dagsavisen.

Hun er snart klar med en utredningsgruppe som skal se på dette.

- Første møte i denne gruppen, som skal ledes av departementet er 18. desember, så det offentliggjøres snart hvem som er med i denne gruppen. Utredningen skal være ferdig til første juni, og vi tar sikte på at vi kan følge opp konklusjonene i neste statsbudsjett, sier Widvey.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen