Jul med Girl In Red

I et intervju med NME blir Girl In Reds nye «Two Queens In A King-Sized Bed spådd å bli en juleklassiker.

– Den har noen sledebjeller og kirkeklokker i seg. Jeg føler at den høres ut som en hel by som feirer jul! Har du sett «A Christmas Carol»? Denne låten føles som om den er fra en av de animerte julebyene, sier Marie Ulven i et nettintervju til britiske NME – New Musical Express.

Den norske ungjenta sier at låten «hele tida var en julesang».

– Den første tekstlinjen jeg skrev, var «Two queens in a king-sized bed, there’s no mistletoe above our heads, but I’ll kiss you anyway on Christmas Day», forteller hun – og sier at hun sendte sangen til bestefaren.

– Han sa «dette er det beste du har gjort, unge dame».

Girl in Red avslører at hun tenkte på den første jula hun tilbrakte med sin nåværende eks da hun skrev den, og at den handler om å være til sengs med noen du elsker.

– Jeg har ikke hatt en kjæreste på lenge, så dette skjedde ikke nylig.

Det blir mer alvor når intervjuet drøfter det kommende debutalbumet, som Marie Ulven jobber hardt med

– Jeg kan ikke jobbe med albumet mer. For hver dag som går blir jeg mer og mer forvirret av musikken, så det er virkelig viktig at jeg blir ferdig og får det vekk fra livet mitt! Det høres ikke så kjærlig ut, men jeg har elsket det lenge. Jeg vil bare bli ferdig. Jeg kan ikke vente til det er ute i verden, heller enn å gå på repeat mens jeg analyserer alle tingene jeg ønsker å forandre, forklarer hun til NME.

Albumet slippes til neste år, og da håper Girl in Red at vaksiner finnes og at det blir konserter. Her hjemme er hun for øvrig blant de nominerte til Årets artist på P3 Gull, 28. november. (NTB)