Jørn Lier Horst vant gjev britisk bokpris – nå tror han Wisting-serien drar til England

Før helgen vant Jørn Lier Horst den britiske bokprisen Petrona Award for «Katharina-koden». Det styrker ham i troen på at TV-serien om Wisting blir solgt til det engelske markedet.

– Interessen for nordisk film og litteratur er stor og både «Forbrytelsen» og «Broen» har vist at det går an. I tillegg har vi med filmstjernen Carrie-Anne Moss og mye av dialogen i Wisting-serien foregår på engelsk, sier Jørn Lier Horst.

Han vant Petrona-prisen , som går til beste oversatte, nordiske krim under den internasjonale krimfestivalen i Bristol. Den danket ut utgivelser av 38 forfattere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Det er andre gangen Lier Horst vinner denne prisen, forrige gang var for «Hulemannen» i 2016.

Les Dagsavisens anmeldelse av Wisting-serien: Tristingen Wisting (Dagsavisen+)

På kortlisten var fire av seks titler norske: Foruten Lier Horst også bøker fra Karin Fossum, Kjell Ola Dahl og Gunnar Staalesen.

– Det er stort å vinne en slik pris, men det er vel så gledelig å registrere at hele fire nordmenn var nominert. Det sier noe om posisjonen til norsk krimlitteratur i England, sier Jørn Lier Horst i en uttalelse formidlet av Strawberry Publishing.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Juryen kaller «Katharina-koden» for «et enestående og spennende politidrama». Samme utgivelse er sammen med Kjell Ola Dahls «Isbaderen» også langlistet til International Dagger Award , som deles ut av Crimewriter Association i Storbritannia til beste engelskoversatte krim.

– Det er en av de største utmerkelsene en krimforfatter kan få. Det er stort å bli nominert, sier Lier Horst.