Arild Grande (Ap) reagerte sterkt på at Frp flagget nye forslag til finansiering av NRK forrige uke. FOTO: HILDE UNOSEN

Jobber for NRK- og TV 2-flertall

Forhandlingene med regjeringen er brutt. I dag møter Ap de andre partiene for å forsøke å få flertall om lisens.

Som Dagsavisen kunne fortelle fredag har forhandlingene om allmennkringkastermeldingen gått i stå etter at Frp flagget nye forslag knyttet til finansieringen av NRK i et innlegg i Dagbladet forrige mandag. I dag møter Arbeiderpartiets Arild Grande representanter for Venstre, KrF, SV og Sp for å finne ut om de kan få et stortingsflertall for framtidig finansiering av NRK og en ny avtale med TV 2.

– Det er et ekspertutvalg som jobber med finansieringen av NRK, men Ap ønsker at vi får på plass en enighet om NRKs finansiering i løpet av 2016. Da må Stortinget ta mer grep om situasjonen. I tillegg mener vi regjeringen jobber for sakte med å sikre en kommersiell allmennkringkaster, og det haster med en løsning for ny avtale mellom staten og TV 2, sier Grande.

Regjeringens stortingsmelding om allmennkringkasting vil behandles i Stortingets kulturkomité, men denne meldingen fastslår ingenting om NRK-lisensen.

– Jeg har en god følelse for at stortingsflertallet ønsker en raskere løsning både for NRK og for TV 2, sier Grande.

Partiene møtes i dag, og skal ha egne gruppemøter onsdag. Fristen for innspill til kulturkomiteens innstilling til Stortinget er midnatt torsdag.

LES OGSÅ: Stortingskrangel om NRK