Avgått daglig leder for Norwegian Wood Svein Bjørge, her i Frognerbadet foran sommerens festival.

– Jeg er blitt satt sjakk matt

Svein Bjørge gikk inn som daglig leder for å redde Norwegian Wood. Det ble millionkonkurs.

 

– Dette er det vondeste jeg har vært med på, sier Svein Bjørge, daglig leder for Norwegian Wood-festivalen, inntil 31. juni i år. Da opphørte hans engasjement, og siden har han knapt vært i kontakt med festivaleierne, forteller han.

Nå er Bjørge selv en av kreditorene i boet etter festivalen, ettersom han ikke har fått betaling for det halvåret han var engasjert i arbeidet med årets festival.

Bjørge har 30 års erfaring i norsk konsertbransje. Han driver festivalene Tons of Rock i Halden og Steinkjerfestivalen, som begge har hatt gode besøkstall de siste årene. I mars annonserte han programmet for årets Norwegian Wood-festival, den 25. i rekken, som skulle bestå av bare norske artister.

Les også: Lars Lillo-Stenberg: Disse aktørene hører ikke hjemme i Festival-Norge

Så framover

«Jeg gleder jeg meg allerede til sommeren 2018. I år startet vi midt i januar med å booke artister til Norwegian Wood. Neste sommer stiller Norwegian Wood på startstreken på lik linje med andre festivaler», sa Bjørge til Dagsavisen foran festivalen i sommer.

Da det ble klart i høst at festivalen gikk med underskudd og mistet støtten fra Oslo kommune, ville ikke Bjørge kommentere festivaloppgjøret. Nå snakker han ut om festivalfiaskoen for første gang. Han forteller at han tar konkursen tungt.

– Jeg booket artistene, og disse ble godkjent av styreleder Per Karsten Ims. Det var som et slag i magen da jeg skjønte etter festivalen at flere av artistene ikke har fått betalt, sier Svein Bjørge.

Lillebjørn Nilsen, deLillos, Anneli Drecker og Klovner i Kamp har sekssifrede beløp utestående hos Norwegian Wood. Heller ikke Anna Of The North har fått fullt oppgjør.

– Jeg har ringt artistenes agenter og beklaget, understreker Bjørge.

– Nå må jeg bare stå oppreist og ta den julingen jeg fortjener. Men jeg håper folk skjønner at jeg er blitt satt sjakk matt. I den grad jeg er blitt lurt, har jeg lurt meg selv.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Solgte for få billetter

– Jeg ble bedt om å gå inn for å redde Norwegian Wood i januar. Det sa jeg ja til. Jeg kjente Per Karsten Ims fra tidligere, han har også vært inne på eiersiden i Tons Of Rock, og jeg hadde tiltro til at eierne var i stand til å dekke utgiftene. Men jeg har nok vært naiv, i den grad jeg var trygg på at eierne var forberedt på tap, sier Bjørge til Dagsavisen.

– Til sist er det så enkelt som at vi solgte for få billetter. Og når du selger så katastrofalt dårlig som vi gjorde, taper du fryktelig mye penger.

Les også: Norwegian Wood er konkurs