Ikke lenger storfavoritt

Rybak lå en stund som nummer to på spillselskapenes lister, men falt etter semifinalen torsdag.

Kultur

Rybak og hans dansere og sangere utstrålte glede da framføringen av «That's How You Write A Song» var ferdig i Altice Arena i Lisboa fredag ettermiddag. Det norske Eurovision-håpet avsluttet med å holde fiolinbuen i været.

Stig Karlsen, musikkansvarlig og prosjektleder for Eurovision i NRK, føler at alt fungerte.

– Det gjorde det. Vi er der vi skal være. Så er det dette med å hente fram de ekstra 10 prosentene som trengs når det teller som mest, sier Karlsen til NTB.

– Nå er vi så fornøyd at det å begynne med justeringer kan gjøre ting verre, fortsetter han.

Les også: Festbremsen på nå!

Lovet lavere skuldre

Rybak selv kommenterte ikke opptredenen fredag ettermiddag. I intervjuene etter semifinalen torsdag kveld lovet han imidlertid enda lavere skuldre.

– Nå er det en gang til, hvor jeg kanskje kan kose meg enda mer, sa Rybak, som avbrøt pressetreffet for å spare stemmen.

Fredag kveld går prøven som danner grunnlaget for jurystemmene fra de ulike landene.

Les også:Rybak videre til finalen

Har falt på listene

Norge er land nummer sju av de 26 i finalen lørdag kveld. Rybak går på scenen etter estiske Elina Netsjajeva, som framfører operanummeret "La Forza» og før den rolige låten "O Jardim» fra Portugals egen Cláudia Pascoal.

Storfavoritten Kypros er nest sist ut, og ofte blir det regnet som en fordel å være blant de siste på scenen med tanke på å sanke seerstemmer.

Rybak lå en stund som nummer to på spillselskapenes lister, men falt etter semifinalen torsdag. Norge ligger nå på åttendeplass, ifølge den samlede oversikten til Eurovisionworld.

(NTB)