Det var kø utenfor Hennes & Mauritz i Grensen i Oslo. FOTO: HELLE GANNESTAD

I kø for Wang

Torsdag kunne man kjøpe årets mest omtalte gjestekolleksjon hos klesgiganten Hennes & Mauritz.

Denne gangen er det amerikanske Alexander Wang som får boltre seg med sportsinspirerte klær og accessorier. Allerede før butikkene åpnet i dag var det køer utenfor og i Grensen stor det en rad med vel 40 pers utenfor butikken. Aller først finner vi Mats (20) foran Joakim (28).

- Jeg har stått her fra sånn rundt ti på halv, sier Joakim.

 

Vet hva han vil ha

Mats vet akkurat hva han er ute etter i kolleksjonen.

- Jeg vil ha buksa, hanskene og drikkeflasken, sier han bestemt.

Joakim derimot er litt mer usikker.

- Det er første gang jeg er med på en sånn event. Jeg vil ha boksehanskene tror jeg, sier han til Dagsavisen rett før åpningstid.

 

Sporty

Det er blitt en tradisjon at Hennes & Mauritz invitere en kjent designer til å lage en kolleksjon hvert år og produktene pleier å forsvinne ut av hyllene i rasende tempo.

Årets designer, Alexander Wang, er kjent for sin anvendelige og sporty stil med mye svart og plast. Kolleksjonen består av bukser, jakker, shortser, tights, skinnjakker, kjoler, solbriller, svømmebriller, håndkler og boksehanske for å nevne noe.

Hjemmesiden til H&M brøt i morgentimene sammen og det var mange som mistet muligheten til å handle kolleksjonen på nettet. Kolleksjonene er til salgs i utvalgte H&M-butikker over hele verden. Tildigere har Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Stella McCartney og Rei Kawakubo designet for H&M.

espen.rusdal@dagsavisen.no