Varmer opp i dobbelt forstand: Frøkedal, Kolstø og gruppa Atlanter i Wimp-containeren.

I full fart på Øya

Hanne Kolstø, Anne Lise Frøkedal og gruppa 
Atlanter ble plutselig ei helt ny gruppe. I går ga de 
ut nye låter sammen, og var blant de aller første på Øya-programmet.

- Gøy å varme opp her før vi skal gjøre konsert, sier Anne Lise Frøkedal.

Om det var varmt på Øya i går, var det hakket heitere inne i en 20 kvadratmeter stor container på festivalområdet, der Frøkedal, Kolstø og Atlanter var i studio, spesielt for strømmetjenesten Wimp. De er litt uenige seg imellom om hvor supre de er når det gjelder begrepet «supergruppe», men alle tre er i alle fall godt etablert på hver sin kant.

 

Kaotisk og kjærlighetsfylt

I går ga den nye gruppa ut singelen «Stand Still»/«Temple» digitalt, og gikk på scenen som et av de første navnene på Øya på Tøyen. Før dette fikk de tid til å spille inn «Stand Still» enda en gang. I det lille studioet Wimp har bygd opp i en container på festivalområdet, for å lage eksklusive innspillinger med mange av artistene på programmet.

Kombinasjonen Kolstø/Frøkedal/Atlanter ble ført sammen spesielt for åpningskvelden til NRKs nye radiokanal P13 i vinter. En helt vilkårlig sammensetning i utgangspunktet:

- Først var det snakk om å spille noen coverlåter sammen. Så diskutere vi hvilke vi skulle spille. Det var mange forslag, fra Erik Bye til Motorpsycho, men så møtte vi hverandre, og da ble det til at vi begynte å lage musikk selv. Vi merket av vi hadde en veldig god kjemi, sier Kolstø.

- Som H2O, mener Arild Hammerø, sanger og gitarist i Atlanter.

- Jeg tror ikke vi hadde funnet sammen av oss selv. Vi er veldig forskjellige folk. Men jeg er glad for å ha blitt kjent med dem. Vi har er et kaotisk og kjærlighetsfylt forhold, synes Anne Lise Frøkedal.

Kolstø, Frøkedal og Atlanter spiller svært så forskjellig musikk hver for seg, og sammen blir det noe helt ubestemmelig annet igjen. Eller «aromatisk high vibe», som Hammerø kaller det.

 

Flere konserter

Allerede i ettermiddag gjør Hanne Kolstø en egen konsert på Øyafestivalen.

- Det blir noe helt annet, sier hun, ikke overraskende.

I morgen følger Anne Lise Frøkedal etter med gruppa I Was A King. Hun opptrådte også på Øyanatt tirsdag, med sanger fra sitt kommende soloprosjekt. Atlanter var på Øya i fjor, og må vel vente et år til før de får være med igjen på egen hånd. Så spørs det om vi får se denne store konstellasjonen igjen?

- Det kan bli vanskelig å få tid. Anne Lise lager sitt første soloalbum, Atlanter skal gjøre sitt andre, og jeg holder på med mitt fjerde. Egentlig skulle vi bare gjøre dette én gang, men nå endte vi opp med Øya også. Det er veldig stor stas å få være med å åpne festivalen. Vi har ikke planlagt mer, men om noen er hypp på oss, så kan vi diskutere det. Vi tar det som det kommer, sier Hanne Kolstø.

Før alle sammen skyndet seg videre til scenen, og en 40 minutters konsert som sluttet med at vi fikk høre «Stand Still» enda en gang, og fikk den på hjernen resten av dagen. En helt grei tilstand i sola på Øya i går.

geir.rakvaag@dagsavisen.no

 

Øya i dag, torsdag

Dagsavisen anbefaler:

Hovednavn er Outkast og Skambankt

Andre du bør høre er:

Daniel Kvammen, 14.55. Spennende ny sanger og låtskriver fra Geilo.

Hanne Kolstø, 14.55. Pop og elektronisk settes sammen med følelse.

Jungle, 16.30. Sommersløv soul anno 2014.

Kaveh, 17.20. Oslorapper som har tak på hitlistene og publikum.

Bill Callahan, 18.05. Artisten før kjent som Smog, nå en av tidens største kulthelter med sine følsomme viser.

Janelle Monáe, 19.05. Dette er ikke akkurat første gang hun spiller på Øya, men scenetekke det har hun i massevis.

Future, 20.10. Han har egenhendig revitalisert bruken av autotune og er blitt mannen rappere som Kanye West går til for sine refreng.