Kultur

Hvor er de nå?

Etter 10 sesonger og 236 episoder som venner for livet, gikk de seks skuespillerne i serien hver til sitt. Å si at de har klart å følge opp «Friends»-suksessen er en overdrivelse.

Les også: Gammel moro, nei! «Friends» er like populært i dag som serien var på 90-tallet

Så hva gjør skuespillerne nå, 25 år etter premieren? Her er svaret:

Jennifer Aniston – Rachel Green

Hyperaktuell med en hovedrolle sammen med Steve Carell i den premiereklare «The Morning Show» som kommer på AppleTV+. Hun fikk flest TV-priser av «Friends»-gjengen, 18 i alt. Aniston har en imponerende lang rekke romantiske komedier på CV-en. Ingen av dem veldig store suksesser. Kan skryte av å ha vært med i en av Netflix’ aller mest sette filmer, med 30,9 millioner strømminger på tre dager i sommer. Synd og skam at filmen er en typisk Sandler-produksjon av forutsigbar lavpanna humor.

###

Alle foto: NTB scanpix

Matt LeBlanc – Joey Tribbiani

Mannen bak Joey var den eneste som fikk egen serie med «Joey» etter «Venner for livet». Den ble ikke samme suksessen. Men han er skuespilleren med den beste CV-en. Han er stor som en Hollywood-gjøk-versjon av seg selv i «Episodes». Hans beste rolle de siste årene har vært som programleder i BBCs «Top Gear, men har forlatt førersetet etter fire sesonger. Hjemme i USA har han nå suksess som hjemmeværende far i «Man With A Plan» på lineær-TV, en sitcom av det trygge, forutsigbare slaget.

###

Les også: «Friends» var serien «alle» ville være med på. Husker du stjernene som hadde gjesteroller?

Matthew Perry – Chandler Bing

Var morsom sammen med Bruce Willis i «Full pakke» («The Whole Nine Yards») i 2000 og var stjerna i Aaron Sorkins ujevne «Studio 60». Siden har han brukt årene på kortlivede komiserier som nyversjonen av «Odd Couple» og ikke spesielt morsomme filmkomedier. Det beste han har gjort siden «Studio 60» er gjesterollen som slesk advokat i «The Good Wife». Trist, men sant.

###

Lisa Kudrow – Phoebe Buffay

Skuespilleren med det beste komikertalentet i vennegjengen, i hvert fall i kvinnetrioen, har spilt eksentrikere og corny typer som Phoebe i mange filmer og serier. Hun er en respektert produsent, og har blant annet vært med på å lage – og hadde hovedrollen – i «Web Therapy», en serie med fem minutters episoder som gikk på Showtime i USA i 2008-2014. Kudrow har også laget og spilt hovedrollen i HBO-serien, en selvironisk bransje-satire om en tidligere berømt skuespiller som prøver seg på et comeback, filmet som en flue-på-veggen-dokumentar. Seriens navn: «The Comeback».

###

Courteney Cox – Monica Geller

Hadde noen gode år i komiserien «Cougar Town» (2009-2915). Seriens mest omtalte episoder bød på gjesteopptredener av «Friends»-kollegaene Aniston og Kudrow. Hun hadde stor suksess i «Scream»-filmene utover 2000-tallet. Var god Botox-kunde en stund. Har de siste årene hatt småroller i diverse TV-serier, men også den korteste CV-en av gjengen.

###

David Schwimmer – Ross Geller

Han var god som Robert Kardashian i «American Crime Story», serien om OJ-saken, men flere der ute gjenkjenner nok stemmen hans som sjiraffen Melmen i «Madagaskar»-filmene. Han har dukket opp som versjoner av seg selv i «Friends»-kollegenes serier, slik de har for vane å gjøre når en serie trenger en «boost». Han var også med i første – og i sekvenser av en seinere episode av den sagnomsuste krigsserien «Band of Brothers», og var troverdig i rollen som en kjip offiser – men det var nesten umulig å ikke se ham som Ross fra «Friends» forkledd i uniform. I fjor meldte MixMag at Schwimmer saksøkte den britiske elektronikaartisten som kaller seg Ross From Friends, men det var en aprilspøk.

###

Mer fra Dagsavisen