Annilese Miskimmon og Karl-Heniz Steffens ble presentert i går. FOTO: ERIK BERG/ DEN NORSKE OPERA & BALLETT

Hun blir den nye operasjefen

Sjefen for Den Jyske Opera i Danmark, irske Annilese Miskimmon (42), skal fylle Per Boye Hansens sko, og blir ny operasjef i Oslo.

Miskimmon ble presentert som ny operasjef i går ettermiddag. Det ble også ny musikksjef ved Operaen, Karl-Heinz Steffens.

– Med disse to kompetente og komplementære kunstneriske lederne har vi et godt utgangspunkt for videre kunstnerisk utvikling i Operaen og i Norge, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slutter som operasjef

Boyes exit

Det var stormende rundt nåværende operasjef, Per Boye Hansen, da det ble kjent at han ikke lenger vil være operasjef når åremålet hans går ut i 2017. Hansen ønsket å fortsette, men styret og operadirektør, Nils Are Karstad Lysø, satt en stopper for det.

Årsaken skal være at det har vært betydelige utfordringer mellom Hansen og de ansatte, og det ble blant annet vist til en medarbeiderundersøkelse som dokumenterte dette.

Hansen reagerte med å skrive et åpent brev til styret i Operaen, der han kritiserte prosessen, og at han ikke hadde fått uttale seg.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Århus

Miskimmon var en av 42 stykker som sto på søkerlisten til operasjefstillingen. Hun er født i Belfast og er irsk og britisk statsborger. Etter å ha jobbet i The Opera Theatre Company i Irland, overtok hun som operasjef ved Den Jyske Opera i Århus i 2012. Hun har tidligere også jobbet med Glyndebourne-festivalen, og hun har stått bak en rekke ulike operaproduksjoner.

– Jeg takker for denne fantastiske muligheten. Opera er lagspill, og jeg ser fram til å skape spennende operaproduksjoner med alle mine nye kolleger, sier Miskimmon i pressemeldingen fra Operaen.

Hun tiltrer først 1. august 2017, men kommer til å jobbe med planlegging av framtidige operasesonger allerede fra 2016.

Karl-Heinz Steffens, kommer fra jobben som musikksjef ved filharmonien i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. De siste årene har han blant annet dirigert ved Berlin Staatsoper og La Scala i Milano.