Verden

Hollywood-stjerner i opprør mot Trumps politikk

Hollywood-stjernene Jodie Foster og Michael J. Fox oppfordrer Trump-administrasjonen til å respektere pressefriheten. Fredag ledet de en demonstrasjon.

Av Espen H. Rusdal og NTB

Mer enn 1.500 personer møtte opp til demonstrasjonen i Beverly Hills for å vise støtte til innvandrerrettigheter og for å be myndighetene respektere pressefriheten.

Ifølge Fox News var det 1.200 personer som hadde møtt opp til demonstrasjonen og ikke 1.500.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Avlyst Oscar-fest

Demonstrasjonen ble arrangert av United Talent Agency (UTA), som har avlyst Oscar-festen etter at president Donald Trump kunngjorde innreiseforbud for folk fra sju overveiende muslimske land.

– Det er et angrep på menneskeverden å avvise immigranter, sa Fox, som selv kom til USA for rundt 20 år siden fra Canada.

– Det er på tide å stå fram. Dette er unikt tidspunkt i historien. Det er på tide å engasjere seg, sa Foster i sin tale.

Les også: Oscar Goes To Washington

Nektet innreise

Dette skjer samtidig med at en syrisk filarbider ike slipper inn i USA og Oscar-utdelingen søndag. 21-åringen Khaled Khateeb jobbet på netflix-dokumentaren «White Hemets» og vare ventet til California i dag, lørdag, skriver flere amerikansek medier, deriblant Fox News. Han blir nektet adgang etter såkalt «derogatory information» , som kan være alt fra terrorkobling til passproblemer.

Ytringsfrihet

Hollywood-stjernen Keegan-Michael Key stilte også opp. Han holdt en åpningstale der han forklarte hensikten med demonstrasjonen.

– Intensjonen er å støtte det kreative samfunnets voksende bekymring for innvandringsfiendtlige holdninger i USA og dets potensielle dempende effekt på utveksling av ideer, og for ikke å nevne ytringsfrihet, sa han.

Folkemengden forholdt seg rolig og høflig, og lyttet til Hollywood-stjernenes taler, ifølge AP. Det var også en håndfull Trump-tilhengere til stede. De ble ønsket velkommen av Key. Han begrunnet det med at dette er Amerika, «der du kan tro på det du vil».

Mer fra Dagsavisen