Her kan du leie olabukser.

Her kan du leie dine neste par olabukser

Gamle ting blir til nye hos Mud Jeans.

 

Mud Jeans Skandinavia selger etisk produserte jeans og klær laget av bærekraftig og resirkulert bomull. Denne uka har de stand på Tekstilaksjonen på Jernbanetorget i Oslo sammen med en rekke andre merkevareprodusenter som H&M, Bergans og Ikea og gitt publikum et innblikk inn i nye, miljøvennlige måter å produsere klær på.

– Delingsøkonomi brer om seg og vi ser at folk er positive til å tenke nytt ogaså når det gjelder klær. Derfor har vi blant annet en leasingordning på våre jeans som gjør at du kan levere de tilbake og få noe annet om du ikke ønsker å bruke dem lenger. Så resirkulerer vi de gamle om til for eksempel strikkegensere, sier Mike Dongelmans, daglig leder hos Mud Jeans som produserer klær av etisk og bærekraftig produsert bomull.

Vi tror på en sirkulær økonomi der en vare har en verdi i flere ledd. Derfor tar vi mer enn gjerne i mot dine gamle jeans og gir dem nytt liv som et nytt plagg, kanskje denne strikkegenseren, sier  Dongelmans videre.

Les også: Vi trenger ikke flere klær

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Miljøvennlig

Jeansene til Mud Jeans produseres i Tunisia og lages blant annet ved å bruke 78 prosent mindre vann i forhold til vanlige jeans.

Ved å bruke færre råvarer, kutte giftstoffer, ikke sløse med vann og begrense CO2-utslippet søker vi å produsere så miljøvennlig som mulig.

Fair lønn

Hvordan er det med lønnen til fabrikkarbeiderne?

Alle har en rettferdig lønn, overtidsbetalt og de må ta ferie. Og barnearbeid forekommer ikke i våre fabrikker, sier Dongelmans.