Her er temaene Helena Mikkelsen må takle i «Heimebane 2»

17. februar er ventetiden over for fans av livet innenfor fotballklubben Varg. Da kommer «Heimebane 2».

– Sesong to følger Varg i en ny sesong hvor de har mistet sitt økonomiske fundament og må kjempe mot en del økonomiske utfordringer for å holde seg i eliteserien. Dette går utover relasjonene til mennesker i klubbhus og i garderobe, sier serieskaper Johan Fasting til Dagsavisen.

I første sesong av «Heimebane» på NRK har Ane Dahl Torp i hovedrollen som trener for fotballklubben Varg, Helena Mikkelsen, den første kvinnelige treneren for et lag i eliteserien for herrer. Hun er med også videre i sesong 2 i likhet med en rekke andre av de andre hovedfigurene fra første sesong.

Les om TV-vinteren på dramafronten: Disse seriene kan du glede deg til i 2019

Konflikt

Serien fikk tre Gullruten-priser, og nøt godt av gode seertall sesongen igjennom.

– Vi åpner en del nye historielinjer. Noen nye karakterer, og noen gamle som vi drar i nye retninger. Helena må holde laget flytende med en del nye ferske spillere på minstelønn, spillere de har måttet hente inn fordi de ikke har råd til noen av seniorspillerne. Hun ligger i konflikt med daglig leder i Varg, Espen, om hva som er klubbens sjel, forteller Fasting.

Les også: Best på hjemmebane

Homofil spiller

Første sesong traff godt med sin #metoo-problematikk, og tematiserer eksplisitt fotballens fordommer mot kvinner. I sesong to vil det ifølge serieskaperen blant annet handle om homofili i fotballen.

– Det er ikke akkurat noe politisk tema, mer emosjonelt. Vi viderefører dessuten kjønnstematikken fra sesong en, og tar samtalen et hakk videre. Det er veldig hyggelig at så mange likte sesong en, vi håper bare at folk tar med seg entusiasmen videre, idet vi utvider serieuniverset og går dypere inn i tematikken, sier Johan Fasting.