«Heimebane 2» får førpremiere i Tromsø

En måned før TV-premieren vises første episode av nye «Heimebane» på Tromsø Internasjonale Filmfestival (14.-20. januar).

Det er bladet Rushprint som skriver dette.

Filmfestivalen annonserte denne uka et tillegg på programmet: Premiere på første episode av «Heimebane 2» på festivalens utekino på Stortorget midt i Tromsø, fredag 18. januar.

– Vi har jobbet lenge for å få til denne unike premieren. Det er gøy å kunne tilby godt norsk drama på utekinoen, sier festivalsjef Martha Otte i en pressemelding.

«Heimebane» ble en stor publikums- og kritikersuksess for NRK i 2018. Den vant Gullruten for både beste dramaserie, beste kvinnelige og mannlige hovedrolle og beste manus. Serien følger Ane Dahl Torp i rollen som fotballtrener for eliteserielaget Varg.

Andre sesong får premiere på NRK 17. februar. Den nye sesongen to vil blant annet ta for seg homofili i fotballen, fortalte serieskaper Johan Fasting til Dagsavisen før jul.

– Vi viderefører dessuten kjønnstematikken fra sesong en, og tar samtalen et hakk videre. Det er veldig hyggelig at så mange likte sesong en, vi håper bare at folk tar med seg entusiasmen videre, idet vi utvider serieuniverset og går dypere inn i tematikken, sa Fasting til Dagsavisen.

Les også: Her er temaene Helena må takle i «Heimebane 2»