Annonse
Anders Danielsen Lie takket ja til å spille terroristen i «Norway», en rolle som skuespillerkolleger som blant andre Anders Baasmo Christiansen og Pål Sverre Hagen ville sagt nei til, ifølge Dagbladet.

Har samlet inn over 18.000 underskrifter mot 22. juli-film

Hittil har over 18.000 nordmenn skrevet under på et opprop mot 22. juli-filmen, som startet innspilling i forrige uke.

Annonse
Kultur

 

Det er totningen Vegard Løkken som står bak underskriftskampanjen, som også er blitt mye delt på Facebook:

Hele 45.000 ganger, ifølge kampanjesiden tidlig mandag. Da var antall underskrifter oppe i 18.327, mens folk diskuterer flittig for og imot en film.

Til Oppland Arbeiderblad sier Løkken at det er medfølelsen med de pårørende og etterlatte som er årsaken til hans sterke engasjement, og at det bør gå fire-fem tiår til før det lages film om terrorangrepet.

– Jeg har fått kritikk fra mange som mener det er riktig med en slik film nå, men jeg mener den bare vil gjøre vondt verre, mener Løkken ifølge avisen.

Til VG uttalte Løkken før helgen at han ikke hadde noen forhåpninger om å stanse en stor Hollywood-produksjon, men at han håper å forsinke den.

Derfor oppfordrer han også i underskriftskampanjen til boikott av Netflix. Det er strømmetjenesten som står for finansiering og distribusjon av regissør Paul Greengrass' film «Norway», basert på Åsne Seierstads 2015-bok, dokumentariske «En av oss». (NTB)

Les også: – 22. juli-filmene er nødvendige

Annonse