Liam Neeson skal overta Stellan Skarsgårds rolle i nyinnspillingen av "Kraftidioten".

Han skal spille Kraftidioten

Hans Petter Moland skal filmatisere «Kraftidioten» på nytt. Denne gangen i Hollywood-drakt.

Den irske filmstjernen Liam Neeson skal ikle seg hovedrollen som «kraftidioten» i en nyinnspilling av Hans Petter Molands film fra 2014, som opprinnelig hadde premiere på filmfestivalen i Berlin. Nå skal filmen ifølge bransjenettstedet Deadline utvikles med amerikansk manus (Frank Baldwin) og et internasjonalt skuespillerensemble, mens Moland selv skal stå for regien. Også de norske produsentene blir med videre som medprodusenter på «In Order Of Disappearence», som er den engelske tittelen på filmen, sammen med den amerikanske storprodusenten Michael Shamberg og franske Studio Canal.

I origialfilmen spilte Stellan Skarsgård rollen som brøytebilsjåføren som dar på et ufattelig hevntokt når sønnen hans blir funnet død, og jo lenger han vikler seg inn i mafiøse miljøer der blant annet Pål Sverre Hagen spiller superskurken, jo flere er det som forsvinner på blodigste vis. Nå skal altså Neeson, stjernen fra filmer som "Schindlers liste", "Love Actually" og ikke minst relevant i denne sammenhengen, "Taken"-serien, overta rattet.

Les også: Brøytekanter 
og kaldt blod

Hans Petter Moland er en av Norges mest profilerte regissører, som etter de mørke komediene "En ganske snill mann" og "Kraftidioten" nå har stor suksess med den danske Jussi Adler Olsen-thrilleren "Flaskepost fra P".