Klar med ny singel, inviterer til show i Oslo: Mira Craig

Gjør comeback på kvinnedagen

- Stjernestatus er vel ikke noe som kan bli tatt tilbake? spør Mira Craig. Det er fem år siden sist hun holdt konsert. Nå gjør hun comeback på Mela-husets 8.mars-feiring.

 

- Jeg er jo en stjerne, kan noen ta det fra meg? Stjernestatus er vel ikke noe som kan bli tatt tilbake? Og Mira er faktisk navnet på en stjerne i galaksen vår, ler Mira Craig (34).
Det er åtte år siden sist hun ga ut album og fem år siden sist hun holdt konsert. Nå gjør hun comeback på kvinnedagen, med opptreden under Mela-husets 8.mars-feiring.
På Mela vil Mira Craig gi en forsmak på det storslåtte showet hun inviterer til i Oslo i helgen, og en forsmak på sitt kommende dobbeltalbum «O2».
- Jeg skal feire kvinnedagen med mine venner og kjente på Melahuset, og opptre med to nye låter fra mitt kommende album, forteller Mira Craig.

Sensasjon

Mira Craig ble en av 2000-tallets store norske popstjerner da hun debuterte med sensasjonssingelen «Boogeyman» og albumet «Mira Mira» (2006). De neste årene var hun en konstant tilstedeværelse i norsk popbransje og kjendispresse. I 2010 deltok hun i norske Melodi Grand Prix med en av Grand Prix-historiens mest spektakulære kjoler, men ble slått ut i delfinalen. I 2012 ga hun ut en singel, spilte på Bylarm, og varslet et nytt album som aldri kom. Siden har det vært ukarakteristisk stille rundt Mira Craig. Frem til nå:
- Jeg gleder meg til å opptre på Mela-huset. Det blir en forsmak på mitt store show, på Ballroom i Oslo lørdag 11. mars. Det er showet jeg har drømt om i ti år! Det er gratis, så alle som lurer på hva jeg har holdt på med de siste årene, kan bare komme. Det blir også gratis mat og drikke, lover Mira Craig.
- Jeg har jobbet fram mot dette showet det siste halvåret, og får det til takket være mange gode samarbeidspartnere. Hele showet blir filmet, og så skal jeg sende det ut til arrangører, klubber og media, så alle får se hva jeg nå kommer med, sier Mira Craig.

Les også: Feministen Mira

I Mexico

«O2», som hun planlegger å gi ut i løpet av året, blir hennes fjerde album. Det forrige kom i 2009, «Ghetto Fairytale». I 2011 fikk hun en sønn, som er en av grunnene til at hun har vært borte fra rampelyset, forklarer hun. I tillegg til noen bransjeforviklinger.  
- Det er to ting jeg har hatt hjelp til oppigjennom: Booking og promotion. Mens jeg var hjemme med sønnen min, splittet booking-byrået mitt opp, og distribusjonsfirmaet som hadde drevet promo, gikk konkurs. Så da jeg skulle komme tilbake med nytt show nå, hadde ikke folk fått med seg at jeg fortsatt lager musikk, sier Mira Craig, og forteller om tidsbruken de siste årene:
- Jeg har reist rundt og spilt inn to album, det har tatt masse tid. I fjor var jeg i Mexico og spilte inn flere musikkvideoer.Og så har jeg en sønn som jeg bruker masse tid med. Han er fem og et halvt og begynner til skolen til høsten, forteller Mira Craig.

Mela året rundt

Mela-huset i Oslo åpnet på tampen av fjoråret, som en permanent forlengelse av Mela-festivalen, den årlige mønstringen i Oslo av mat, musikk og kultur fra alle verdensdeler. Framover skal kvinnedagen markeres fast på Mela-huset. På den første kvinnedagsmarkeringen i Mela-husets historie opptrer Mira Craig, Anneli Drecker og slampoet Jeaninne Masika Lusuka, med Hannah Wozene Kvam fra Queendom som konferansier.
- Kvinnedagen er en viktig dag å markere, og en bra dag for meg å opptre på. Mela-huset spurte meg om å opptre på kvinnedagen fordi jeg er en sterk kvinne! fastslår Mira Craig, som opptrådte på Mela-festivalen på Rådhusplassen i 2009.
- Jeg er veldig glad i Mela-festivalen. Jeg går der hvert år med sønnen min. Det er en folkefest som handler om mangfold og felleskap, og det er viktig å holde fast ved. Så det er bra at Mela nå har fått et hus der det er Mela-kultur året rundt.

Spiller på Mela-huset i Oslo onsdag 8. mars kl 20. Inviterer til show på Ballroom i Oslo lørdag 11. mars kl 20.00