Bøker

Gir ut Breivik-bok

Aschehoug har besluttet å gi ut Marit Christensens bok om moren til Anders Behring Breivik på tross av protester.

Det kunne Aftenposten.no melde mandag. På tross av at Wenche Behring Breivik skal ha forsøkt å få stoppet utgivelsen av boka, vil Aschehoug forlag gi ut boka «Moren» 15. november.

- Vi bekrefter at vi skal utgi den fordi det er en god og viktig bok å utgi, sier forlagsredaktør Kari Spjeldnæs til Aftenposten. Forlaget vil ikke gå inn på hvorfor de vil utgi boken, og sier de vil komme tilbake til dette i forbindelse med utgivelsen.

Samarbeidet

Tidligere NRK-journalist Marit Christensen fortalte VG om bokprosjektet på sensommeren. Hun skal i starten ha samarbeidet med Wenche Behring Breivik, men kort tid før sin død hyret Wenche Behring Breivik inn advokat for å forsøke å stoppe utgivelse av boken. Anders Behring Breivik og hans søster skal ha sluttet seg til at boken bør stoppes.

- Et overtramp

Advokat Hans Marius Graasvold, som Wenche Behring Breivik hyret før sin død, sier til Aftenposten at han ikke var informert om at boken har fått en utgivelsesdato.

- Vårt mål var å få stoppet informasjonen som kommer fra Wenche Behring Breivik, ikke boken i seg selv. Jeg er spent på innholdet. Hvis det er brukt informasjon fra Behring Breivik er det et overtramp, ikke bare fra Christensens side, men også fra forlaget Aschehoug, som er utgiver, sier han.

Mer fra Dagsavisen