Kultur

Gigantfestival i Storbritannia avlyst - toppnavnene er Oslo-aktuelle

Taylor Swift og Kendrick Lamar er blant artistene som skulle opptrådt på sommerens Glastonbury-festival. Nå er den blitt avlyst. Samme helg skal de spille de i Oslo

Bilde 1 av 2

Onsdag formiddag kom meldingen om at Glastonbury-festivalen i sør-England er avlyst på grunn av korona-epidemien. Glastonbury er en av Europas største musikkfestivaler og samler et publikum på inntil 200.000 .

På årets festival, som skulle finne sted mellom 24. og 28. juni, var Taylor Swift og Kendrick Lamar blant toppnavnene.

LES OGSÅ: Mange festivaler kan gå dukken

26. og 27. juni er det festivalen Oslo Sommertid på Voldsløkka, med Taylor Swift og Kendrick Lamar som hovednavn.

Avlysningen av Glastonbury-festivalen får foreløpig ingen konsekvenser for Oslo Sommertid. Arrangør Peer Osmundsvaag i selskapet All Things Live melder at forberedelsene til Oslo Sommertid går som planlagt per onsdag ettermiddag.

Sondre Lerche: Spiller konsert fra karantene (+)

Eminem i Oslo

Fra konserten på Voldsløkka med Eminem 30. juni i år. Med over 55.000 betalende     publikummere var dette den største betal-konserten i Norge noensinne. FOTO: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX

Oslo Sommertid på Voldsløkka 2018. Foto: NTB Scanpix

Oslo Sommertid fant sted for første gang i 2018 med rapperen Eminem, som samlet 55.000 til det som var Norgeshistoriens største betal-konsert.

Glastonbury-festivalen skulle i år feire sitt 50-årsjubileum. Inntil forrige uke krysset arrangørene fingrene for at årets festival ville finne sted. Mandag denne uken gikk den britiske regjeringen ut og oppfordret til å unngå massemønstringer.

Andre toppnavn på årets Glastonbury var Paul McCartney, Diana Ross og Lana Del Rey.

Marie Mena: – Jeg synger fra balkongen for å spre litt glede (+)

Samleside: Alt du trenger å vite om korona

Mer fra Dagsavisen