Ga Karpe «tjeideng» – nå er de på Spotify

– Det har vært over all forventning. Jeg hadde håpet at den skulle gå bra, men den er blitt tatt imot enda bedre. Sykt gøy, jubler Christine Dancke.

Se musikkvideoen i vinduet over!

«Få denne ut på Spotify, nå!», ba Dagsavisens kommentator. En uke etter P3-Christine og henne rap-kolleger slapp en remiks av «Attituteproblem» kommer sangen også på strømmetjenesten.

«Karpe Diem må passe seg nå. Seks jenter har akkurat gitt dem «tjeideng». I går, under Christine live på Rockefeller, slapp P3 en remix av «Attitudeproblem», fremført av Christine Dancke selv, Bendik (Silje Halstensen), Stella Mwangi, Julie Bergan, Silvana Imam, og Izabell. Til tross for jøderabalder og drapstrusler, er Karpes orginalversjon satt fullstendig i skyggen av kvinnenes attitudeproblemer», skrev Marie Melgård fredag for en uke siden.

Les Marie Melgårds kommentar: Dette må ut på Spotify. Brennkvikt.

Siden da er P3-remixen av «Attitudeproblem» sett 162.265 ganger. Karpie Diems offisielle video har ligget ute i fire uker og er sett 164.544 ganger. Jentenes remix er uten tvil populær. Men det har absolutt ikke vært noe vrangvilje bak.

– Låta kom ut nå nettopp. Vi måtte gjennom en liten papirmølle siden låta er Karpe Diem sin. Vi hadde jo ikke tenkt på å legge den ut på Spotify i det hele tatt. Vi skulle jo bare lage en video til showet på Rockefeller, sier Christine Dancke.

Les også: Karpe Diem drapstruet etter at de brukte ordet «jøde»

Før Dancke var «Christine på P3», drev hun med hip-hop. I 2003 hadde hun sitt gjennombrudd med låta «Jenteinvasjon». Mye har skjedd på 13 år – men noen jenteinvasjon i norsk hip hop har ikke vært tilfelle og Dancke har lagt hip hop-en på hylla. Men det er liten tvil om at hun har befesta sin posisjon i norsk musikk-liv.

Dancke er helt overveldet over tilbakemeldingene fra publikum.

–  Det har vært over all forventning. Jeg hadde håpet at den skulle gå bra, men den er blitt tatt imot enda bedre. Nå vil jo folk høre den igjen og igjen. Og det er sykt gøy.

– Blir det noe mer samarbeid?

– Vi får se. Men jeg har fått noen forespørsel om å opptre på ting i sommer. Det er utelukket, men det hadde vært gøy lage mer innhold til radioprogrammet og det vi holder på med. Så skal jeg verken utelukke eller love noe, sier Dancke.

Les også: Navlebeskuende Karpe Diem (anmeldelse)

Også Karpe Diem var full av lovord etter P3-remiksen.

– Det er slik jenter bør være hele tiden. De kler dette. De kler rap.