Annonse
Michael Krohn fylte Rockefeller med Raga Rockers fredag. Søndag er han tilbake for å hylle David Bowie på enda en utsolgt konsert. FOTO: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX

Frelst med «Low»

Michael Krohn ble selv hyllet med en egen konsert på Rockefeller for litt over ett år siden. Nå skal han selv være med på å hedre David Bowie samme sted.

Annonse
Kultur

 

– Bowie er en komplett artist. Ved siden av å være en veldig god sanger og låtskriver synes jeg også det er givende å høre hvordan han arrangerer låtene fra skive til skive, sier Michael Krohn, foran den store hyllestkonserten på Rockefeller søndag. Samme dag som Bowie ville fylt 70 år. Tirsdag er det ett år siden Bowie døde.

Stor liste

I tillegg til veteranen fra Raga Rockers kommer Åse Kleveland (se egen sak), Lars Lillo-Stenberg, Espen Beranek Holm, Håvard Bakke, Frode Alnæs, Anders Baasmo Christiansen, Vidar Busk, Gudny Aspaas, Wholy Martin og enda flere artister som vil servere personlige tolkninger av sanger som «Changes», «Life on Mars», «Starman», «China Girl», «Fashion», «Young Americans», «Heroes» og «Let’s Dance».

Les også: David Bowie er død

Alt fra 70-åra

Michael Krohn vil ikke avsløre akkurat hvilke låter han skal framføre, men kommer med en antydning.

– Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på et par låter fra «Aladdin Sane»-skiva. Det er ingen spesiell grunn til at det blir låter fra det albumet. Jeg liker stort sett alt av Bowie fra 70-åra, forteller Krohn.

– Jeg hadde ikke noe forhold til Bowie da han slo igjennom. Jeg ble frelst med «Low» på tampen av 70-åra, og så ballet det på seg videre derfra. Hvor viktig han har vært for meg er vanskelig å svare på, men han er nok den artisten som har imponert meg mest.

Les også: Høyt i toppen, den svarte stjerna

Spesialisert hyllest

Konserten er organisert av Jon Erik Høgvold, som på samme måte som Christer Falck har spesialisert seg på slike hyllester. Han har stått bak en rekke konserter der artister har tolket Knutsen og Ludvigsen, Tom Waits, Leonard Cohen, Bob Dylan og flere andre. En mindre utgave av Bowie-konserten ble presentert på Cafe Mono i mars i fjor.

– Det er gøy å sette sammen sånne konserter. Vi kunne godt gjort dette selv om Bowie ikke døde. Bare at han fylte 70 ville vært en greie, mener Høgvold.

Michael Krohn har både blitt hyllet av en rekke andre, og skal nå hylle selv. Hva synes han om sånne konserter?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det. Jeg er først og fremst med fordi jeg synes det er kult å synge låter jeg digger, sier Michael Krohn.

Les også: 2016 – langt som et vondt år

Annonse