Designer Pia Myrvold foreleser om installasjonen FLOW.

Foreleser 
om «Flow»

Den internasjonale norske kunstneren Pia Myrvold er i disse dager i Oslo for å forelese om sine kunstprosjekter.

Pia Myrvold har stor suksess med sine kunstprosjekter rundt i verden. Sist i New York der hun viste sitt verk «Flow» i januar. I kveld foreleser Pia Myrvold om dette kunstprosjektet på Internasjonalen på Youngstorget. Oslo Arkitektforening er arrangør.

- Vi er glade for at Pia Myrvold vil komme og forelese for oss. Hun skal snakke om arbeidet sitt, hvordan hun jobber, sier Julie Sjøwall Oftedal i Oslo Arkitektforening.

I tillegg til foredrag skal Pia Myrvold sitte i samtale med arkitektjournalist Mette Svensen.

 

For alle

Oslo Arkitektforening understreker at forelesningen ikke først og fremst er ment for spesielt kunstinteresserte, men for et bredt publikum.

- Vi er interessert i å høre om hvordan de verktøyene Myrvold bruker tilfører henne kreativitet. Hun jobber i 3D, og det er samme verktøy som industridesignere og arkitekter bruker. Jeg tror foredraget inneholder spørsmål som er relevante for dem som er kreativt interessert, sier Julie Sjøwall Oftedal.

Pia Myrvold var selv produsent for den store utstillingen «Flow - a work in motion». Den ble blant annet vist som et uavhengig prosjekt parallelt til Venezia Kunst Biennale i fjor. Verket regnes som banebrytende innen dagens kunstfelt. Pia Myrvold bruker audiovisuell interfacedesign der lyd og bilde ligger som interaktive programmer. Multikunstneren skal også vise hvordan hun har utviklet det hun kaller multi-overflatekunst.

 

Begeistrede kritikere

Amerikanske kunstkritikere var meget positive i sine omtaler av den norske kunstneren da hun stilte ut på nyåret. Huffington Post skrev blant annet at «Pia Myrvold er hva man kan kalle en moderne «gesamtkunstverker», ved bruk av datateknologi og hennes egen nordiske impuls, genererer hun alt fra transformerende animerte landskap, til lydinstallasjoner og design. (...) Myrvolds verdige ekstravaganse, formidlet med eleganse og humor, strålte overbevisende fra hennes prosjektering og videofilmet verk og de grafiske motivene hun fanger derfra.» Rektor ved universitetet i Toronto skrev at «det er tydelig at hun er en pioner, som vil fortsette å bygge grunnlaget for framtidas kunst.»

mona.larsen@dagsavisen.no