Kultur

Folksom piknik

Usikre værmeldinger til tross: Nesten 15.000 gjester besøkte årets Piknik i Parken.

Bilde 1 av 4

Festivalpublikumet kom ikke bare i døsig piknik-modus av finværet på lørdag. Etter det som hørtes ut som noen primalskrik av Erlend Øye fra hovedscenen, begynte samtlige å løfte på baken, og lot seg rive med til «I’d Rather Dance With You».

Les også: Satser på rolige festivalopplevelser

Musikk for kidsa

To som hadde gledet seg til Kings of Convenience tidligere på dagen, var tvillingene Agathe og Hedvig Willoch. De to åtteåringene mener Piknik i Parken er godt tilrettelagt for barn på deres alder. Både minigolf og bordtennis har de testet ut. Musikkprofilen faller også i smak.

– Vi likte han som spilte i sted. (Daniel Nordgren, journ.anm.). Men vi liker best å spille bordtennis. Vi har også vært og kjøpt is på isboden. Den var innmari god.

– Dere er fornøyde med aktivitetstilbudet?

– Ja, kommer det kontant.

Flergenerasjon-festival

Beth Warshaw og Dianna Walla fra USA var fornøyde med sitt første besøk i Piknik i Parken.

– Det jeg synes er interessant, er selve settingen og hvor familievennlig det er, sier Warshaw.

– På festivaler i statene tas det sjelden hensyn til andre folks behov, enn de som er unge voksne og ressurssterke. Dette her virker som en flergenerasjonsfestival. Det virker som man tenker på folks behov, både når det kommer til mat og de andre tilbudene. Det er en bevisst festival.

De to synes også festivalen har en interessant musikkprofil.

– Det er en god blanding av skandinaviske, europeiske og amerikanske artister i programmet. Sånn sett er dette en fin arena for å utforske nye artister og uttrykk, sier Walla.

– Og jeg ville fortsatt kommet om det regnet.

Høydepunktet for kvelden for de to, foruten nevnte Kings of Convenience, var den californiske kvartetten Allah-Las som ga festivalgjengerne en ytterligere rytmeinnsprøytning på festivalens andre dag.

– Litt ekstremsport

Til tross for noen værmessige utbrudd fredag og større doser nedbør på søndag, har festivalgjester møtt opp tidlig hver dag. Festivalsjefen selv har heller ikke fått magesår.

– Det er litt ekstremsport å drive dette. Men det virker som vi har et veldig godt publikum som ikke bryr seg så mye om været. Folk bor jo i Norge, vi er vant til regn. Det går helt fint.

Les også: Klart for piknik med god musikk

Nesten utsolgt

Festivalsjefen synes Piknik i Parken har vært preget av en fin atmosfære, og tror både besøkende og artister har satt pris på kulissene og kunsten som også er en del av festivalen.

Mer enn 350 frivillige har også vært i sving under festivalhelga.

– Våre frivillige har stått på dag og natt og gjort dette mulig å få til. Vi slet litt med barkapasiteten på fredag, men folk var veldig tålmodige, og vi fikk ti slutt utvidet barløsningen med dobbel kapasitet.

Besøkstallene til årets Piknik i Parken beskriver Jansen som «fantastisk bra» i år, med utsolgte billetter både fredag og lørdag. Til sammen har det vært nesten 15.000 besøkende innom festivalområdet.

– Det ble en nesten utsolgt festival, tredje året på rad. Det er tilfredsstillende å se at folk ser ut til å like dette.

Les også: Full festivalpakke styrker totalopplevelsen

Mer fra Dagsavisen