Emma Stone og Andrew Garfield på den røde løperen. FOTO: MICHAEL SOHN/NTB SCANPIX

Pharrell inspirerte Spider-Man

Andrew Garfield (30) så til Charlie Chaplin, Muhammad Ali og Pharrell Williams da han skulle spinne videre på Edderkoppen-rollen.

Garfield gjentar den ikoniske rollen som Peter Parker i «The Amazing Spider-Man 2», som er kinoklar i morgen. Men han er ikke alene i spandexdressen.

- En av inspirasjonskildene var den fysiske humoren til Chaplin, Snurre Sprett og Muhammad Ali, forteller han etter Europa-premieren i Paris.

Garfield så også til en av artistene bak filmens soundtrack, røper han: Pharrell Williams.

- Med ungdommeligheten, kreativiteten og opprørskheten sin er Pharrell et helt unikt individ, hevder briten som fikk sitt store gjennombrudd med Facebook-dramaet «The Social Network» fra 2010.

 

Les Dagsavisens anmeldelse av filmen her

 

Arbeiderklassehelt

- Han er en veldig spontan utøver og musiker som oser av samarbeidsvilje og glede. Jeg tenkte det ville være knall om Spider-Man hadde noe av den samme energien.

Den idealistiske tittelfiguren får bruk for alle sine energireserver i Marc Webbs actioneventyr. Ikke bare strir han med forholdet til Gwen Stacy, spilt av Garfields faktiske kjæreste Emma Stone. For sikkerhets skyld dukker Electro (Jamie Foxx) og Green Goblin (Dane DeHaan) opp og gjør livet surt for ham i New Yorks asfaltjungel.

Med andre ord er alt som det skal være, ifølge vår mann.

- Ingen vil se Peter Parker ha det bra, hevder en ubarbert og uformelt genserkledd Garfield.

- Mye av grunnen til at vi elsker Peter Parker, er at han er som oss. Han sliter konstant, med den ene utfordringen etter den andre. Han er en arbeiderklassehelt, i motsetning til utenomjordiske Supermann eller milliardæren Bruce Wayne. Han har det vanskelig, noe jeg tror er innbakt i og nødvendig for skikkelsen.

 

Fan av forgjengeren

- Hva har du tilført skikkelsen som Tobey Maguire manglet?

- Jeg har ikke peiling. Jeg digger Tobey, digger hva han utrettet, så jeg liker ikke å sammenligne oss. Alt jeg vet, er at jeg brakte hele hjertet mitt og sjelen min, all min kjærlighet til Spider-Man. Det er alt jeg kan gjøre. Resten får være opp til hva andre tenker om det.

- Og nå vil du vie resten av karrieren til Spider-Man?

- Nei, selv om det kanskje kan virke sånn, føles det ikke sånn for meg. Jeg gjorde akkurat et teaterstykke i seks måneder. Siden laget jeg indiefilmen «99 Homes», der jeg spiller en anleggsarbeider i Florida som prøver å få endene til å møtes under finanskrisen. Så, på tampen av året, går jeg løs på Scorseses «Silence». (NTB)