Film

Stjernelag med i familiefilmen «Dancing Queen»

Silje Holtet debuterer som manusforfatter for en ny norsk familiefilm fullspekket av erfarne skuespillere.

«Dancing Queen».

– «Dancing Queen» handler om å tørre å bevege seg ut i det ukjente, å være tro mot seg selv og aldri gi opp det man drømmer om.

Det sier regissør Aurora Gossé i en pressemelding fra Ymer Media. 7. juni i år starter opptakene og innspillingen av den nye norske familiefilmen med den engelske tittelen «Dancing Queen». Stjernespekket av rang, med Anders Baasmo Christensen (Kon Tiki, Børning, Kongens Nei) og Andrea Bræin Hovig (Barn, Håp) i sentrale biroller. Hovedrollen spilles derimot av den 11 år gamle jenta Liv Elvira Kippersund Larsson fra Hamar, som tidligere har spilt flere roller på Hamar teater.

Frida Ånnevik

Også skuespillerne Anne Marit Jacobsen og Cengiz Al er med, men pressemeldingen kan også avsløre at andre kjente kulturpersonligheter, som sanger Frida Ånnevik, programleder Kåre Magnus Bergh og danser Mona Berntsen introduseres i filmen.

– Jeg er veldig inspirert til å regissere denne kraftfulle og engasjerende historien og til å jobbe med en fantastisk gjeng med skuespillere, sier Gossé videre.

Manuset er skrevet av debutanten Silje Holtet, filmen regisseres av Aurora Gossé og produseres av Thomas Robsahm.

Oscarnominert produsent

Filmen handler om 12 år gamle Mina, som blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når det inviteres til audition for et nytt dansecrew, øyner Mina en sjanse, men i forelskelsesrusen er det en ting hun glemmer: Hun kan ikke danse.

– Med dette manuset forteller Silje Holtet en klassisk, men original historie om å vokse opp. Fylt med humor, sjarm og overraskende vendepunkter, sier produsent Thomas Robsahm, som blant annet har vært med å produsere «Verdens verste menneske», i pressemeldingen.

Filmen spilles inn på Hamar og får norsk premiere våren 2023.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen