Film

Astrid S skal spille Askepott

Artisten Astrid S debuterer som skuespiller når klassikeren «Tre nøtter til Askepott» skal spilles inn i en ny, moderne og påkostet versjon.

Filmen, som blir en norsk og moderne versjonen av juleklassikeren fra 1973, har premiere i november.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad, sier Astrid Smeplass i en pressemelding fra Universal.

Les også: Endrer filmstøtte: Alvorlig for produsenter

Skinner rett gjennom

Storm Films, som tidligere har lagd spillefilmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen, står bak storsatsingen. Filmen er basert på den østtysk-tsjekkoslovakiske klassikeren som NRK har sendt på julaften gjennom de siste tiårene, men handlingen er satt til Norge.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P.N. Howard.

Smeplass ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» for 2017. (NTB)

Les også: Anmeldelse Eva Weel Skram: En stor stemme fester grepet

Mer fra Dagsavisen