Annonse
Michelle og Barack Obama leser «I huttetuenes land» for inviterte barn i Det hvite hus’ hage påska 2016. Nå har de fått 65 millioner dollar for å skrive sine memoarer fra tida som presidentpar.

Får høye honorarer

Michelle og Barack Obama tjener fett på biografiene sine – før de er skrevet.

Annonse
Kultur

 

Michelle og Barack Obama skal skrive hver sin selvbiografi om de åtte årene i Det hvite hus.

Ifølge Financial Times har forlaget Penguin Random House betalt hele 65 millioner dollar, tilsvarende over 550 millioner norske kroner, for å gi ut begge de to bøkene. Prislappen ble satt etter en heftig budrunde, hvor flere av de største amerikanske forlagene deltok.

Også i andre land, inkludert Norge, måtte forlagene gjennom budrunder for å kjøpe rettighetene til å gi ut de to bøkene. Ifølge bok365.no var det særlig Kagge forlag og Cappelen Damm som deltok i den norske budrunden.

Les også: Dronekrigeren Obama

Tidligere biografier

Baracks to første selvbiografier har ifølge amerikansk salgsstatistikk solgt nærmere seks millioner eksemplarer totalt. «Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance» fra 1995 kom på norsk på Cappelen Damm i 2008, med tittelen «Å leve en drøm: Min afrikanske arv».

Samme år kom også hans andre bok, «The Audacity of Hope» fra 2006 på norsk, med tittelen «Mot til å håpe». Den ble gitt ut av Versal forlag, som siden er blitt et underbruk av Gyldendal.

Les også: Hevder Obama avlyttet ham

Michelle om hagen

Barack Obama regnes som en dyktig forfatter, til dels langt bedre enn mange av sine forgjengere, som også har gitt ut biografier om sine år som verdens mektigste. Både han og Michelle er en ivrige lesere, som ofte har benyttet anledningen til å anbefale bøker de liker i intervjuer. Michelle har så langt skrevet «American Grown: The Story of the White House Garden and Gardens Across America», som er nettopp det tittelen lover – en bok om hagehold, med særlig fokus på sunn kost dyrket i hagen. Det fins også flere biografier over Michelle, men de er skrevet av andre.

Les også: Aktiv pensjonisttilværelse for Obama

Annonse