Kultur

Etterforskningen av Princes død avsluttet

Ingen blir siktet i forbindelse med superstjernen Princes overdosedødsfall, fastslår påtalemyndigheten i Minnesota etter en to år lang etterforskning.

Prince døde i sitt hjem utenfor Minneapolis 21. april 2016 av en overdose av det svært sterke smertestillende opioidet fentanyl.

Påtalemyndigheten i delstaten Minnesota har siden etterforsket hvordan Prince fikk tak i stoffet som tok livet av ham. Bevisene viser at Prince trodde han tok legemiddelet Vicodin, ikke fentanyl, opplyser Mark Metz i påtalemyndigheten torsdag.

Det er ingen beviser for at noen i Princes krets visste at 57-åringen var i besittelse av piller som inneholdt fentanyl, heter det videre. Fentanyl kan fås på resept i USA, men mange pilleavhengige misbruker stoffet og får tak i det på det svarte markedet.

Lege inngikk forlik

Tidligere torsdag ble det kjent at legen som anklages for å utskrevet opioider til artisten Prince i en annen persons navn, har inngått et forlik med myndighetene om å betale rundt 250.000 kroner.

Flere av medisinene politiet siden har funnet hos Prince, var utskrevet til en av artistens venner. En uke før Prince døde, skrev legen ut en resept på det syntetiske opiatet oksykodon i vennens navn, ifølge etterforskerne. Resepten skal ha vært ment for Prince.

Påtalemyndigheten mener legen dermed brøt føderal lov, og det er i forbindelse med dette sivile søksmålet at legen inngår forliket. I dokumentene som ble offentliggjort torsdag, understrekes det imidlertid at forliket verken betyr at legen erkjenner de faktiske forhold eller noe ansvar i saken.

Legetime

Prince ble funnet alene og bevisstløs i en heis i sitt hjem Paisley Park. Rettsmedisinere har tidligere slått fast at han tok overdosen ved et uhell.

Dagen før han døde, fikk musikklegenden behandling for symptomer på opioidabstinenser. Han hadde fått time med en lege som spesialiserte seg på opioidavhengighet dagen etter.

Mer fra Dagsavisen